Borsa dolandırıcılığı tutuklularından biri ünlü turizmci çıktı!

Borsada tarihi manipülasyon operasyonunda tutuklu bulunan 5 kişiden birinin ünlü bir turizm şirketinin sahibi olduğu ortaya çıktı.

Borsa dolandırıcılığı tutuklularından biri ünlü turizmci çıktı!

Vadeli işlemlerde ve spot piyasada manipülatif işlemler yaptığı için tutuklanan 5 kişiden biri Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Necip Kaan Karayal olduğu ortaya çıktı.

Paramedya.com'un haberine göre borsa operasyonunda tutuklananlar arasında Necip Kaan Karayal’ın olması şaşkınlık yarattı.

Turizm dünyasının yakından tanıdığı isimin aslında son 2 yıldır borsa ile ilgilendiği ve bir yıldır da tutuklanan grupla iş yaptığı öne sürüldü.

TATİLSEPETİ NASIL KURULDU?

Necip Kaan Karayal, Suat Gücel ve Nedim Paltura tarafından kurulan; tatil ve tur satan e ticaret şirketi ve sitesi. 

G Lisesi’nde okuyan bir grup arkadaş kendilerini “daltons” olarak adlandırıp öğrenci organizasyonları yapmaya başlıyorlar ve ufak turlar düzenliyorlar.

Okulda  gezmeyi de gezdirmeyi de çok iyi başarıyorlar ve kısa zamanda organizasyonları büyütüyorlar.

Bir süre sonra yaptıkları işi farklı bir boyuta taşımanın zamanının geldiğini fark ediyorlar. 

Tatil yapmak isteyen müşterinin çok fazla seçeneğinin olduğunu, fakat dağınık halde bulunan acentaların müşteriyi kısıtladığını görüyorlar. 

Tüm bu acentaları bir arada sunup müşteriye büyük bir katalogdan tatil seçtirmek fikri çok cazip geliyor ve tatilsepeti.com’u kurmak üzere acentaları gezmeye başlayıp fikirlerini anlatıyorlar. 

Bazı acentalar iştahla atlıyor, bazıları eski iş arkadaşlığının verdiği samimiyetle onları kırmıyor, bazıları ise onları dinlemiyor. 

Tatilsepeti.com’un kurucularından Kaan Karayel uğruna İTÜ fizik mühendisliği bölümünü terkettiği işini bizzat başında durarak büyütüyor.

Kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Borsa-dolandiriciligi-tutuklularindan-biri-unlu-turizmci-cikti/270083