Bu derbiye yürek dayanmaz

Lider Başakşehir’in puan kaybettiği haftada sarı-kırmızılılar evindeki maçı kazanırsa koltuğu devralacak, siyah-beyazlılar üç puanı alırsa ikinci sıraya yükselecek.

Bu derbiye yürek dayanmaz
Türkiye Gazetesi'nden Burhan Can Terzi - Murad Tamer'in haberine göre son yılların en kritik derbisi bu akşam Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak. Türk Telekom Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Haftalardır liderlik koltuğunu kimseye kaptırmayan M. Başakşehir’in Sivas deplasmanında yaşadığı puan kaybı Galatasaray’a koltuğu kapma şansını doğurdu.

Fatih Terim’in öğrencileri, Beşiktaş’ı mağlup etmesi durumunda 63 puana ulaşacak ve M. Başakşehir ile puanını eşitleyecek. 33 averajı bulunan Cimbom  liderliği devralacak.

Ligde uzun süre zirvenin uzağında kalan ama son haftalarda puan farkını eritmeyi başaran Beşiktaş, derbi mücadelesini kazanarak şampiyonluk iddiasını kalan üç haftaya taşımaya çalışacak. Süper Lig’de 59 puanla üçüncü sırada bulunan siyah-beyazlı ekip, 60 puanlı Galatasaray’ı yendiği takdirde ikinci sıraya yükselecek. Beşiktaş, alacağı galibiyetle Medipol Başakşehir ile puan farkını da 1’e düşürecek.

Son 6 maçı kazanıp hanesine 18 puanı yazdıran siyah-beyazlılar, Şenol Güneş’in takımı, bu istikrarını sürdürüp Türk Telekom Stadı’ndan zaferle ayrılmayı hedefliyor.
Konular Spor Haberleri