Bu otele türbanlı giremez!

Her şey, 23 Mayıs'ta 4 yıldızlı Mavi Kumsal Oteli'ne rezervasyon yaptırmasıyla başladı. Önceki akşam otelin kapısından içeriye giren işadamı...

Bu otele türbanlı giremez!

TATİLCİYE TÜRBAN ŞOKU
Her şey, 23 Mayıs'ta 4 yıldızlı Mavi Kumsal Oteli'ne rezervasyon yaptırmasıyla başladı. Önceki akşam otelin kapısından içeriye giren işadamı, odasının anahtarını isteyince büyük bir şok yaşadı. İddialara göre rezervasyon görevlisi, otel müdürüyle görüştükten sonra Ahmet A.'ya dönüp, "Sizi içeriye alamayız." dedi. Rezervasyon yaptırdığını, parayı da peşin ödediğini hatırlatan işadamı, maruz kaldığı olayın sebebini sorduğunda neye uğradığını şaşırdı. "Eşiniz başörtülü. Otelimizin kuralları gereği almıyoruz." cevabı üzerine çıkan tartışma karakolda bitti. Geceyi burada geçiren işadamı dava açmaya hazırlanırken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, otele tepki gösterdi: "Türkiye'de herkes eşittir. Bunu en iyi turizmciler bilmeli. Ceza gelebilir."

GEREKÇE GÖSTERİLMEDİ
'www.gezisitesi.com' adresinden 23 Mayıs'ta Bodrum Mavi Kumsal Oteli'ne üç kişilik rezervasyon yaptıran Ahmet A., 274 YTL'lik ücreti de peşin ödedi. 1 Haziran'da 21.00 sularında 2 yaşındaki çocuklarıyla otele giden çifte, lobide bir süre bekletildikten sonra problem olduğu söylendi. Otel yetkilileriyle telefon görüşmesi yapan resepsiyon görevlisi, Ahmet A.'ya, "Eşinizin türbanlı olmasından dolayı sizi otele alamayacağız." dedi. Çifte standartla karşı karşıya kaldıklarını belirten çift, otelin böyle bir kuralı varsa görmek istediklerini söyledi. Otel yetkilisi ise, "Gerekçe göstermek ve sizi otele almak zorunda değiliz." diye karşılık verdi. Bunun üzerine rezervasyon yaptırırken ödedikleri paranın iadesini isteyen A. çiftine yine olumsuz cevap verildi.

TÜRKİYE'YE YAKIŞMIYOR
"Birçok ülkeye gittim, hiçbir yerde böyle bir çağdışı muameleyle karşılaşmadım." diyen Ahmet A., yaşananların Türkiye'ye yakışmadığını ifade etti. Gece saat 03.00'e kadar Bodrum Emniyet Müdürlüğü'nde kaldıklarını, tatillerinin zehir olduğunu belirten Ahmet A., otel yönetimini dava edeceklerini açıkladı. Ahmet A. acente yetkilileriyle görüştüğünü, otelin tutumunun Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yönetmeliklerine de aykırı olduğunu ifade etti. Otel yönetiminin, takındıkları tutumla ilgili hiçbir yönetmelik gösteremediğine dikkat çeken Ahmet A., eşi Merve A.'nın başörtüsünü bahane ederek otele kabul edilmediklerini anlattı.

AÇIKLARI ALMAYAN OTELLER DE VAR
Mavi Kumsal Oteli görevlisi Eylem Uluçay ise uygulamayı ilginç bir benzetme yaparak savundu: "Nasıl ki kapalılar için ayrılmış bir otelde açıklar ağırlanamıyorsa, bizim otelimizde de böyle bir şey var." Yaptıklarının insan ayırmayla ilgisinin olmadığını iddia eden Uluçay, otellerinin kurallarıyla ilgili bilgilerin turların hepsinde mevcut olduğunu, kendilerine telefon eden müşterilere de başörtülüleri almadıklarını söylediklerini belirtti. Acentelere de başörtülülerin otele alınmadığı yazısının gönderildiğini kaydeden Uluçay, Ahmet A. ve ailesinin düştüğü durumdan www.gezisitesi.com sitesinin sorumlu olduğunu ileri sürdü. Ahmet A.'nın polise tutanak tutturmakla doğru olanı yaptığını ifade eden www.gezisitesi.com sitesi operasyon yönetmeni Serkan Olca ise konunun kendilerine olay bittikten sonra intikal ettiğini anlattı. Otel yönetiminin ileri sürdüğü başörtülülerin giremeyeceği kuralıyla ilk defa karşılaştığını kaydeden Olca, olaydan otelin sorumlu tutulacağını aktardı.

OTELE PARA CEZASI GELEBİLİR
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, eşi başörtülü olduğu gerekçesiyle müşterilerini mağdur eden Mavi Kumsal Oteli'ne tepki gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti'nde insanların eşit olduğunu en iyi turizmcilerin bilmesinin gerektiğini söyleyen Süslü, otelin başörtüsü konusunda herhangi bir yasaklama getirmesinin mümkün olamayacağını belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Süslü, bakanlığın para cezası uygulayabileceğini ifade ederek, "Otel çocuk almayabilir fakat insanı giyim tarzından dolayı almama gibi bir lüksü yok." dedi. Süslü, mağdurların kendilerine başvurmasını istedi.

Zaman
 

Konular Eski Arşiv