'Bu savaştan paniğe kapılmadan galip çıkmalıyız'

Amerika merkezli dış güçlerin Türkiye’ye karşı başlattığı ve hiçbir ekonomik kuralla açıklanamayacak savaşa karşı Türkiye bütün önlemlerini alarak cevap veriyor.

'Bu savaştan paniğe kapılmadan galip çıkmalıyız'
İHA'nın haberine göre Avrupa ülkelerinin de Türkiye’nin yanında yer aldığı bu savaştan galip çıkmak için tedbirlerini peş peşe devreye alan Türkiye’nin sermaye piyasasını düzenleyen kurumları Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Sermaye Piyasası Kurulu, tedbirlerini peş peşe açıkladı. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ise sosyal medya üzerinden operasyona destek veren hesapları incelemeye aldı. Ekonomistler ise yapılmaya çalışılanlar ile alınan tedbirlerin etkilerine dair tahmin ve beklentilerini paylaştı. Uzmanlar, tedbirlerin başarıya ulaşacağını, halkın, iş adamının ve siyasetçilerin aynı amaç için çalışması gerektiğine dair görüş açıkladı ve “Paniğe kapılmak yersiz” açıklaması yaptı.

Bütün kurumlarımız eş zamanlı çalışıyor

Esnafın, ticaret erbabının, halkın günlük hayatını ilgilendiren TL ve dövizle ilgili en küçük sorun dahi yokken bir bardak suda koparılan manipülatif fırtınanın bazı tedbirler alınmasını gündeme getirdiğini söyleyen Prof. Kerem Alkin, Merkez Bankasının aldığı kararların son derece yerinde olduğunu, etkisinin görüleceğini şu sözlerle ifade etti: “Merkez Bankası ‘Buradayım’ dedi ve sistemdeki aktörleri yalnız bırakmayacağını açıkladı."

LONDRA OPERASYONU

Alkin, "Uzak Doğu piyasalarının bile resmen açılmadığı saat dilimi içerisinde Londra merkezli olarak bir tür kur operasyonu yapılmaya kalkıldığında, elindeki bütün kurumlarla, bütün iletişim imkânlarıyla bunu deşifre etmezsen, adamlar istediklerini yaparlar. Bu nedenle sadece finans piyasasını düzenleyen kurumlarımız değil, Cumhurbaşkanlığı sözcülüğümüz, ekonomi yönetimimizin kurumsal iletişim tarafı, bunları çok net biçimde gözler önüne sermeli, kararların iletişimini de güçlü bir şekilde yönetmeli. Dezenformasyon böyle önlenir” dedi.