Bu yaz bunlara dikkat edin!

Yaz mevsimi bütün sıcaklığıyla geliyor. Bu yılki veriler oldukça uzun ve sıcak bir yaz mevsimi yaşayacağımızın habercisi.

Bu yaz bunlara dikkat edin!

Sıcak yaz günlerinezinde başlamak pek de zor değil. Sabahları yorgun kalıyorsanız vücudunuzu toksinlerden arındırmak için bir bardak limonlu ılık su içebilir, cildinize de maden suyu ile masaj yaparsanız canlandırmış olursunuz.

Sabahları uyandığınızda gözleriniz kızarmış ve şişmişse uyudunuz odayı havalandırmalısınız. Daha sonra ise rahatlatıcı soğutulmuş losyona batırdığınız pamuğu gözlerinizin üzerinde 10 dakikalık bekleyişi yüzünüzü, gözünüzü sizi canlandıracaktır. Akşam yatmadan önce göz makyajınızı sileceğinizi biliyorsunuz, ben size nasıl sileceğinizi söylemek istiyorum. Göz makyajı temizliği yaparken ki dikkatiniz, bakışlarınızın cazibesini uzun yıllar korumanıza destek olacak.

Göz makyajınızı temizlerken göz kapağı ve çevresi ovuşturulmamalıdır. Bunun için kullandığınız ürünü göz kapağınıza sürdükten sonra bir parça pamukla göz pınarından dışarıya doğru hafif dairesel hareketlerle silmeniz yeterli olacak.

Yaz aylarında hava şartlarından dolayı ciltte parlamalar olabilir, cildin kurumadan, nemli kalabilmesi ve matlaşması için fondöteni sürmeden önce matlaştırıcı kremler kullanılmalı ve bu kremler marketten değil uzmana danışarak alınmalıdır.

Mat dudaklar ayrı bir güzel. Bu yaz mat rujlar oldukça moda dudak kaleminizi çantanızdan ayırmayın. Böylece dudaklarınız parlatmayacak çerçeveyi çizebilecek, üstelik de ayrı bir dolgunluk kazandırabileceksiniz. Sadece dudak kalemi ile de dudaklarınıza renklendirebilirsiniz, bu size daha genç bir görünüm sağlayacaktır. Dikkat edeceğiniz şey kalemi dudağınıza dik hareketlerle sürdükten sonra parmağınızla iyice dağıtmak.

Kirpiklere dikkat edilmeli

Kirpiklerin görünüşü bakışları etkili hale getirmenin gizli formülüdür. Sürülen rimel, kirpiklerinizi istediğiniz gibi gösteremiyor ve çipil çipil bir görünüm veriyorsa rimelinizi kirpik uçlarınıza değil,  kirpik diplerine derinlemesine sürmeyi deneyin. Başarılı olduğunuzu göreceksiniz.
Manikür yaptırırken ılık süt kullanmayı deneyin. Ellerinizi en az beş dakika ılık sütün içinde dinlendirilmesi elleriniz ve özellikle tırnaklarınızın güçlenmesini sağladığını göreceksiniz. Eğer tırnaklarınızın daha sert ve güzel olmasını istiyorsanız zeytinyağı ve limonla yapacağınız konsantre karışım ve 5 dakikalık masaj en iyi çözüm. Manikürün sırrı tırnağın kenarındaki ince deri parçalarını kesmek değildir. Üstelik hiç de sağlıklı değil. Bu nedenle fazla deri parçaları ucu pamukla sarılmış küçük bir çubuk yardımı ile arkaya doğru itilebilirsiniz.

Yumuşak eller ah o eller ne kadar da güzel şefkati gösterirler. El kreminin cildinize daha iyi nüfus etmesi aslında çok kolay bir çözümü var. Ellerinizi 5 / 10 dakikalık buhar gözeneklerin açılmasına ve kreminizin açık gözeneklerden cildinize kolayca nüfuz etmesini sağlayacak...

Yaz mevsimi bütün sıcaklığıyla geliyor. Bu yılki veriler oldukça uzun ve sıcak bir yaz mevsimi yaşayacağımızın habercisi. Bu da demektir ki bu sene bikini mevsimi biraz uzun olacak. İmkanı olanlar birden fazla tatil programı yapabilecek. Şimdilerde her kadının derdi kışın aldığı kilolardan kurtulmak e malum bikini ince vücutta daha bir güzel duruyor.

Sıkı bir rejime girdiyseniz, hızlı kilo vermenin ve ani kilo kaybetmenin etkisiyle göğüs sarkmaları yaşayabilirsiniz. Bu durumda panik yapmaya gerek yok. Dikkat edilecek şey protein ağırlıklı, zengin mönülerle rejim yapmak. Proteinler sayesinde kolajen ve elastinler iyi beslendikleri için esneklik kazanacaklardır.

Cildin esneklik kazanması tüm vücudun sıkılaşması anlamına gelecektir.

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 

Konular Kadın / Bakım