Budesliga alarm veriyor!...

Almanya Futbol Federasyonu, penaltı yapan futbolcunun oyundan atılmamasını istiyor.

Budesliga alarm veriyor!...

DFB Başkanı Niersbach, penaltıya sebep olan oyuncunun ihraç edilmemesi için tüm girişimleri yapacaklarını ve FIFA'ya kuralda değişiklik adına itiraz etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

FUTBOLDA, penaltıya neden olan futbolcunun kırmızı kart görmesi ve bir sonraki maçta da oynayamaması Almanya Futbol Federasyonu Wolfgang Niersbach'ı da isyan ettirdi. Başkan Niersbach, üçlü cezanın futboldaki en büyük haksızlıklardan biri olduğunu dile getirdi. Alman Ligi'nde hafta sonu oynanan maçlarda Dortmundlu Mats Hummels ve Augsburglu Ragnar Klavan penaltıya neden olduklarından dolayı kırmızı kart gördüler ve gelecek maçta da cezalı duruma düştüler.

GEÇMİŞTE RAPOR DEĞERLENDİRİLMEMİŞTİ

ALMANLAR yıllardır bu kuralın değişmesi için mücadele ediyor. Alman hakem komitesi defalarca kuralın değişmesi için FIFA'ya başvuruda bulundu. Gerekçe olarak da, “Penaltı zaten en büyük ceza. Kırmızı kartla o maç için ikinci bir ceza veriliyor. Üstüne futbolcu bir sonraki maçta oynayamıyor. Tek suça üç ceza çok fazla” görüşü gösterildi.

Bu kuralın değişmesi için FIFA bünyesinde Franz Beckenbauer başkanlığındaki bir çalışma grubu da rapor hazırlamış fakat bu rapor da değerlendirilmemişti.

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach, kesinlikle pes etmeyeceklerini, bu kuralın değişmesi için mücadeleye her zaman devam edeceklerini belirtti.

HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ



Konular Spor Haberleri