Bugün hava nasıl olacak? İstanbul'a saat kaçta kar düşecek?

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Sivas ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bugün hava nasıl olacak? İstanbul'a saat kaçta kar düşecek?

Habertürk'ün haberine göre bugün özellikle kar yağışının Doğu ve Güneydoğu'da etkili olacağı belirtilirken, 10 kent için de "sarı" alarm verildi.

Kar yağışının İç Anadolu'da da süreceği öğrenildi.

İstanbul içinse yarın sabah saatlerinden itibaren başlaması beklenen karla karışık yağmurum, perşembe gününe kadar aralıklarla süreceği açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Sivas ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU'DA KUVVETLİ KAR VAR

Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Güneydoğu Anadolu bölgesi, Şırnak ve Hakkâri çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA ÇIĞ RİSKİ

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

SICAKLIK İÇ KESİMLERDE DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığı ise kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.