Buket Kahraman: "Dönem dizisinde oynamak ayrıcalık!"

Genç oyuncu Buket Kahraman, TRT 1’in ilgiyle izlenen ‘Payitaht: Abdülhamid’ dizisinde İrena karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor.

Buket Kahraman: "Dönem dizisinde oynamak ayrıcalık!"
Buket Kahraman'ın Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

Genç bir menajer- oyuncu olarak sizi tanıyoruz. Neler yapıyorsunuz?

27 yaşındayım. Sinema- televizyon okudum. İlk projem evlilik programı sunmak oldu. Ardından ‘Nuri’, ‘İffet’, ‘Kiraz Mevsimi’ ve ‘Çılgın Dersane 3’ projelerinde oynadım. Şimdi de Payitaht dizisinde oynuyorum. Oyunculuğun yanı sıra menajerlik ve PR alanında hizmet veriyorum. Birçok ünlü isimle çalıştım. Sinan Albayrak, Bülent Çolak, Sema Şimşek, Murat Tavlı ve Alper Atak gibi değerli isimlerle beraber çalışıyorum.

Bu hikâye nasıl başladı?

Üniversiteyle birlikte sektöre atıldım. Hayatımın her geçiş evresinde çok değerli insanların desteğini gördüm. Okul yıllarımda bir hocamın yönlendirmesiyle ulusal bir kanalda program sundum. Biraz tanındığım evrelerde dizilerde oynadım. Daha sonra gazeteci ağabeyim Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu ve eşi Deniz Kelkitlioğlu’nun hayatıma dokunmasıyla gazeteci kimliğimi kazandım. Ve müzik dünyasıyla tanışmama, PR danışmanı olmam konusunda beni ikna eden Samsun Demir...

‘Payitaht’ dizisine nasıl dahil oldunuz?

Diziye İrena isminde Bulgar göçmeni bir karakter girecekti. Yapımın cast direktöründen böyle bir teklif geldi. Karakter analizini okuyunca etkilendim. İlk başlarda tek bir şeyden tedirgin oldum. Diyarbakırlı biri olarak Bulgar göçmeni karakterinde görüntü olarak nasıl uyum sağlarım, inandırıcı olur mu? diye düşünmüştüm. Fakat aldığım yorumlar pozitif yönde olunca, boşuna tedirginlik yaşamışım.

Hazırlık süreciniz oldu mu?

Dönem dizisinde oynamak cidden bir ayrıcalık... Dönem kıyafetlerini üzerinize giydiğiniz an zaten motive oluyorsunuz. Oynadığınız karakterle bütünleşiyorsunuz. Mesela İrena bir şapka ya da bir pelerin taktığı zaman hemen Buket’le vedalaşıyor. Bunlar benim hazırlık sürecimde çok işime yaradı.

Oynamak istediğiniz oyuncu var mı? 

Bir de projede Ceren Moray’la oynamak isterim. Ceren’e fazla benzetiliyorum. Hatta bir projede Ceren’le rol alacakken dizinin yapımcısı benzerliğimizin fazla olması sebebiyle rolü bana vermemişti.

KÖTÜ KIZ FENA OLMAZ!

Şu anda istediğim bir rolde oynuyorum. Payitaht benim için özel bir proje oldu. Bir sonraki projede kötü ama melek bir kızı oynamak isterdim. İyi bir reaksiyon alacağıma eminim. Hatta ‘Kafka’nın Dönüşüm’, ‘Küçük Prens’, ‘Donkişot’ ve ‘Madame Bovary’ gibi eserlerin uyarlamasında yer almak isterim.
Konular Röportaj