'Büyülü' dolandırıcılık!..

Antalya'da kendisini evliya torunu olarak tanıtan Ahmet Ö.'nün, "Sizde büyü var, içinize cin girmiş" diyerek 1'i eski milli hentbolcu 3 kadını 268 bin lira dolandırdığı iddia edildi

'Büyülü' dolandırıcılık!..
Akşam'da yer alan habere göre Antalya'da 2 yıl önce yaşanan dolandırıcılık olayı, eski milli hentbolcu Betül D. ve kuzeni Ayşenur A.'nın savcılığa yaptığı şikayetle ortaya çıktı. Betül D., kendisini 'Evliya torunu' olarak tanıtan Ahmet Ö.'nün albino olduğu için özel güçleri olduğunu öne sürerek engelli bir yakınlarını tedavi edeceğini söyleyerek kendilerini dolandırdığını öne sürdü. Betül D. şikayetinde, "Ahmet Ö. ile bir restoranda tanıştık. Bana ‘Ben bazı güçlere sahibim. Evliya torunuyum. Dedemin Gaziantep'te türbesi var. Cinlerim yok ama dedem bana el verdiği için bazı şeyleri görüyorum. Seni sıkıntılarından kurtaracağım' diyerek para istedi. 6 bin lira verdim" dedi.

"ABLANDA ‘BÜYÜ VAR' DEDİ"

Ahmet Ö.'ye farklı zamanlarda toplam 38 bin 649 lira para verdiklerini belirten Ayşenur A. ise şikayet dilekçesinde şunları söyledi: "Ahmet Ö.'yü Betül aracılığıyla tanıdım. İlk olarak telefonda görüşüyorduk. Bir süre sonra telefonda benimle cinsel içerikli konuşmalar yapmaya başladı. Ona ablamın hastalığını anlatınca bana ablamda ‘büyü' olduğunu ve tedavi edebileceğini söyledi. Betül ile birlikte Ahmet Ö.'ye toplamda 38 bin 649 lira para verdik. Paraları Ahmet Ö.'nün isteği üzerine farklı farklı isimler üzerine yatırdık."

DOLANDIRICILIK DAVASI AÇILDI


Yapılan soruşturmanın ardından Ahmet Ö. ve hesaplarına para yatırılan 5 kişi hakkında "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına şikayetçi Betül D. ile tutuksuz sanıklardan Ramiz Ç. ve Melike K. katıldı. Yakalama kararı çıkartılan Ahmet Ö. ise duruşmaya gelmedi.

SANIK: "BEN DE 230 BİN LİRAM DOLANDIRILDIM"

Duruşmada sanık olarak yargılanan aynı zamanda kendisinin de dolandırıldığını öne sürerek başka bir dava açan bir firmanın üst düzey yöneticisi Melike K., "Ben de mağdurum. 230 bin liram dolandırıldı. Zihinsel engelli bir kardeşim var. Aynı sitede oturduğumuz Ahmet Ö., kardeşimi iyileştirmek istediğini söyleyince kabul ettik. Fakat tedavi için bir yoksula yardım etmem gerektiğini söyledi. Ben buna sıcak bakmayınca 'Kardeşinin iyileşmesini istemiyor musun?' dedi. Bunun üzerine kabul ettim" dedi.

"CİNSEL İLİŞKİ TEKLİF ETTİ"

Birkaç gün sonra tedavi için Ahmet Ö.'nün evine gittiklerini anlatan Melike K. "Ahmet Ö. kardeşimi cinlerin ele geçirdiğini söyledi. Tedaviyi beynimin üzerinden yapacağını, bunun için kendisiyle cinsel ilişkiye girmem gerektiğini anlattı. Kabul etmedim. Bunun üzerine bana evlenme teklifinde bulundu. Onunla evlenirsem kardeşim için hayırlı olacağını söyledi. Kardeşimin tedavisi için onunla evlenmeyi kabul ettim. Nişanlandık. Kardeşimin tedavisi sürecinde söylediği hesaplara toplam 230 bin lira yatırdım" diye konuştu.

"DOLANDIRILDIĞIMI ANLAYINCA DAVA AÇTIM"

Ahmet Ö.'yü uzun süredir görmediğini anlatan Melike K. duruşmada şunları söyledi: "2014 yılında kardeşimi tedavi için Şanlıurfa ve Adıyaman'daki türbelere götürmüştük. Ahmet Ö. dönüşte istirahat için ayrıldı. Bir daha kendisini görmedim. Dolandırıldığımızı bizim gibi dolandırılanların şikayeti üzerine karakolda öğrendik. Dolandırıldığımı anlayınca ben de dava açtım. Ahmet Ö., benim hesabıma da 2 bin lira yatırtmıştı. Bu nedenle ben de davanın sanığı durumuna düştüm."

Mahkeme heyeti Melike K.'nin dosyasıyla diğer iki mağdurun dosyalarının birleştirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.