ÇAĞLAYAN ÇETİN İLE DEMET MUTLU ARASINDA BÜYÜK GERGİNLİK!

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, ile Şirket Kurucusu ve aynı zamanda CEO'su iş kadını Demet Mutlu arasında iş dünyasını sarsacak şok bir iddia gündeme geldi.

ÇAĞLAYAN ÇETİN İLE DEMET MUTLU ARASINDA BÜYÜK GERGİNLİK!

Geçtiğimiz aylarda eşi ve iş ortağı olan Evren Üçok ile olan evliliğini tek celsede bitiren işkadını ve şirket kurucusu işkadını Demet Mutlu Trendyol'un yüzde 86.5'ini 2018 yılında Çinli alışveriş platformu Alibaba'ya 728 Milyon Dolar'a satmıştı.

Bir süredir iş dünyasında ve şirket içinde ilginç bir dedikodu kulaktan kulağa yayılmaya başladı. 

İddialara göre; şirket CEO'su Demet Mutlu ile Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin'in arasının uzun bir süredir gergin olduğu ve yüzden Mutlu'nun şirket politikasından memnun olmadığı ve bu yüzden Çağlayan Çetin'i görevden almayı düşündüğünü dile getirmesi iddiası iş dünyasına bomba gibi düştü.

Demet Mutlu ve Çağlayan Çetin arasındaki gerginlik iddialara göre; Çetin, sebepsiz yere Mutlu'ya yakın olan Şirket içinde bir çok üst düzey yöneticinin mevkisini değiştirmekle başlamış.

Aynı zamanda tüketicinin sahte ürün başta olmak üzere, müşteri memnuniyetsizliği, sipariş politikasında yaşanan vurdum duymazlık Yurt Dışında yaşayan Mutlu'nun kulağına gitti. Bu şikayetler yüzünden bir çok kez Çağlayan Çetin'i uyardığı iddia edilen Mutlu'nun yapılan şikayetlere karşı Çetin'in yetersiz ve duyarsız kaldığı yaptığı geç müdahalelerle şirketin ismine zarar geldiğini düşünerek hayli gergin olduğu şirketin üst düzey yönetiminde sözlü olarak bir hayli dile getirilmeye başlanmış.

İş dünyasında ve şirket içinde her geçen gün dillenen bu dedikodu doğrumudur bilinmez ama 2018 yılında şirketin yüzde 86.5'ini alan Alibaba'nın şirket içinde yaşanan bu gerginliğe nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. 

ÇAĞLAYAN ÇETİN KİMDİR ?

Finans sektöründe yurtdışında birçok üst düzey görev üstlenen ve Londra merkezli ilk Türk yatırım bankası Dome Group’un kurucu ortağı Çağlayan Çetin, daha önce de Goldman Sachs Türkiye Başkanlığı ve Deutsche Bank Avrupa Eşbaşkanlığı görevlerinde bulunmuştu. 

Çetin, Trendyol' a grubun yeni yatırımlar, yatırımcı ilişkileri ve büyüme stratejisinden sorumlu olarak Grup Başkanı olarak göreve getirilmişti...

Kaynak: https://www.magazinhaberajans.com/mobil/haber/trendyol-grubu-baskani-caglayan-cetin-in-yanlis-sirket-politikasi-demet-mutlu-yu-cildirtti-59869.html