Canilerden kan donduran ifade!

İzmir önceki gün akıllara durgunluk veren bir cinayete sahne olmuştu. Bir annenin, sevgilisi ile bir olup, 5 yaşındaki oğlunu öldürerek, tandıra attığı iddia edilmişti. O anne ve erkek arkadaşı, dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Canilerden kan donduran ifade!

Yeni Asır Gazetesi'nden Metin Burmalı'nın haberine göre İzmir'in Buca ilçesinde 5 yaşındaki oğlu Eymen Sadık D.'yi döverek öldüren ve ellerini kollarını bağladıktan sonra cesedini kullanılmayan bir tandırın içine attığı öne sürülen annesi Mine D. (25), sevgilisi S.E. (37) sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayete yardım ettiği belirtilen kardeşi E.E. (29) ise adli kontrolle serbest kaldı. Anne Mine D. çocuğunu yaramazlık yaptığı için döven sevgilisi S.E.'nin öldürdüğünü iddia ederken, şüpheli S.E. suçlamayı reddetti.

VAHŞİ BİR CİNAYET

İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, eşinden ayrılan M.D.'nin oğlu Eymen Sadık D.'ye iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı yönünde ihbar üzerine geçen hafta araştırma başlattı. Minik Eymen'in, annesi Mine D. ile birlikte yaşadığı Buca'daki eve giden polis, ikiliye ulaşamadı. Bir süre Eskişehir'de kalan Mine D. ile Eymen Sadık D.'nin İzmir'e döndükten sonra bir yakınlarında kaldığını tespit eden ekipler, Mine D.'yi polis merkezine götürdü. Polis, Mine D.'nin oğlu Eymen Sadık D.'nin nerede olduğu ile ilgili çelişkili ifadeler verdiğini tespit etti. Mine D. ifadesinde oğlunu, erkek arkadaşı S.E.'nin yaramazlık yaptığı için öldürdüğünü iddia etti. S.E. ile kendisine cinayette yardım ettiği belirtilen 29 yaşındaki kardeşi E.E. de gözaltına alındı. 5 yaşındaki Eymen Sadık D.'nin, bir poşet içindeki elleri ve ayakları bağlanmış cesedi ise Buca Kaynaklar Mahallesi'ndeki kullanılmayan eski bir tandırın içinde bulundu.

CESEDİNİ 2 GÜN SAKLADILAR

Mine D. olayın 18 Ağustos'ta Çeşme'den İzmir'e dönerken meydana geldiğini, tuvalet ihtiyacı için durduklarında otomobilden ayrıldığını, bağrışma sesleri duyduğunu, döndüğünde oğlunun hareketsiz şekilde yattığını gördüğünü iddia etti. S.E.'nin, 'Susması için eliyle ağzını kapattığını, kapatır kapatmaz bu hale geldiğini' ifade ettiğini öne sürdü. Mine D, iki gün cesedi araçta tutup saklayacak yer aradıklarını, daha sonra eski tandıra koyup üzerine tuğla yığdıklarını söyledi.

Öte yandan Eymen'in, Eskişehir'de yaşayan akrabaları Z.Ç.'nin ihbarıyla olayın ortaya çıktığı belirtildi. Z.Ç.'nin polise yaptığı başvuruda Mine D. ve S.E.'nin çocuğa şiddet ve cinsel istismarda bulunduğunu söylemesi sonrası, S.E.'nin gözaltına alındığı ancak serbest bırakıldığı belirlendi.

ANNESİNİN DÖVDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞ

Polise ifade veren S.E. ile kardeşi E.E.'nin haklarındaki suçlamaları reddettikleri öğrenildi. Para karşılığı fuhuş yaptığı tespit edilen anne Mine D. ile sevgilisi S.E. ve kardeşi E.E. işlemlerinin ardından tutuklanma talebi ile adliyeye sevk edildi. Mine D. ile oğlu Eymen Sadık D.'nin birlikte yaşadıkları apartmanın görevlisi Ramazan Çağlar ise olaydan önce, çocuğun gözünün altını morarmış gördüklerini, kimin yaptığını sorduklarında ise Eymen'in, "Annem beni kaldırıp yere attı" dediğini söylediği belirtildi.

İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Talihsiz çocuğun Eskişehir'deki yakınlarının paylaştığı videolarda, Eymen'in vücudunda dayak ve işkenceden kaynaklandığı belirtilen morluklar olduğu görüldü. Mine D.'nin Eymen'e iyi bakamadığı gerekçesiyle Aydın Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce alınıp, çocuk bakımevine yerleştirildiği, daha sonra annenin talebi üzerine geri verildiği belirlendi.