Cansu Ak: "Sezen Aksu ‘Yallah’ dedi"

Cansu Ak, ‘Tam Zamanı’ albümüyle müzikseverlere ‘Merhaba’ dedi. Kayıtlarını Sezen Aksu’nun sahibi olduğu Stüdyo Lonca’da gerçekleştiren şarkıcının, tüm parçalarda kendi imzası var.

Cansu Ak: "Sezen Aksu ‘Yallah’ dedi"
Cansu Ak'ın Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

Albümünüz çıkana kadar nasıl bir süreç yaşadınız?


Çok keyifli ve yoğun bir süreçti. Şan dersleri almaya devam ettim. Diğer taraftan şarkıların benden çıktığı en ham hallerinden, şimdiki hallerine geliş sürecine tanıklık etmek muhteşem bir duyguydu. Şarkılarımın düzenlemelerini Murat Yeter yaptı. Bu büyülü sürecin her anında var olmak istedim. Vaktimin büyük bir kısmını stüdyoda geçirdim.

Şarkıların birçoğunun söz ve müzikleri size ait… Şu anda kaç şarkınız var?

Yazmaya 15, 16 yaşlarımda başladım. Kendi kendime oturup düşünerek ya da başkasına anlatarak içimden atamadığım duyguları, çözemediğim her şeyi yazmaya başladım. Kaç şarkı oldu acaba diye saymadım ama en az iki albüm daha yapacak kadar şarkım var diyebilirim.

Albümünüzün çıkış şarkısının ‘Yallah’ olmasını Sezen Aksu istemiş.

Sezen Aksu ile buluşmam şan dersi hocam Süheyla Yengi aracılığıyla oldu. Bir gün beni arayıp; “Yarın Sezen Aksu sesini ve şarkılarını dinleyecek” dedi. “Yok hocam mümkün değil, benim sesim çıkmaz. Nasıl söyleyeceğim ben” dedim. Heyecanım Sezen Hanım’ı görünceye kadardı; çünkü o kadar candan, sıcak ve samimiydi ki… Sesimi ve şarkılarımı çok beğendi ve “Yürü” dedi. Sonrasında “Yallah” şarkısıyla çıkmam gerektiğini söyledi.

Başarılı olurum veya olmam kaygısı yaşıyor musunuz?

Bu her kişinin yaşadığı ve bence yaşaması da gereken bir duygu; çünkü bu kaygının kararında yaşanması insanın kendi sınırlarını zorlamasını sağlar ve onu diri tutar bence.

Herkes yaptığı işte başarılı olmak ister ama samimiyetle söylüyorum ki başarılı olmaktan çok, bu yola çıkmış olmak benim için en önemlisi.

YARIŞIM KENDİMLE

İlerisi için hedefleriniz neler?


Kendimle bir yarış içerisindeyim. Yaptığım hiçbir şeyi kolay kolay beğenmem. Hedefim her zaman için bugüne kadar yaptıklarımın üzerine bir şeyler koyarak ilerlemek. Daha iyi şarkı sözleri yazmak, daha iyi besteler yapmak…
Konular Röportaj