Çavuşoğlu: "Rejim YPG'yi korumak için giriyorsa bizi kimse durduramaz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, Esed rejiminin Afrin'e girmesine ilişkin, "Rejim YPG'yi korumak için giriyorsa bizi kimse durduramaz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: "Rejim YPG'yi korumak için giriyorsa bizi kimse durduramaz"
Habertürk'te yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdün'de Esad güçlerinin Afrin'e gireceği yönündeki haberleri değerlendirdi.

Çavuşoğlu, "Bu haberleri ben de gördüm bu sabah. Biz başından beri net bir şey söylüyoruz. Bizim Zeytin Dalı operasyonumuzun hedefi belli. Teröristleri yok etmek. Fırat Kalkanı'yla DEAŞ'ı temizledik. Afrin bölgesinde Türkiye'ye tehdit oluşturan YPG'yi temizlemek için operasyon başlattık. Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda vurgumuzu yapıyoruz. Rejim buraya girer mi girmez mi? Girerse ne için girer? Rejim buraya PKK'yı YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durdurumaz. Bu Afrin için de Menbiç için de Fırat'ın doğusu için de geçerlidir." dedi.