Celal Şengör: "Ahmet Ercan kim kardeşim!"

Prof. Dr. Celal Şengör, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın Ayvacık depremiyle ilgili sorularını yanıtladı. Yavuz Oğhan'ın Prof. Dr. Ahmet Ercan'ı referans göstermesine sinirlenen Şengör, "Ahmet Ercan kim? Bugüne kadar bir tane yayınlanmış araştırması mı var? Hangi üniversitede görevli? Kim bu adam?" dedi.

Celal Şengör: "Ahmet Ercan kim kardeşim!"
MedyaRadar'ın haberine göre RS FM'de yayınlanan Bidebunudinle programında Yavuz Oğhan'ın konuğu olan Prof. Dr. Celal Şengör, Ayvacık depremini değerlendirdi. Şengör'ün Prof. Dr. Ahmet Ercan'la ilgili söyledkleri ise büyük tartışma yaratacak.

"EDREMİT'TE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR"

Dün yaşanan Ayvacık depreminin ardından Edremit'e dikkat çeken Prof. Dr. Celal Şengör şunları söyledi: "Ayvacık depremi normal fay depremidir. Güney kolun en batı ucu hareketli. Normal faylar yüklenen birikimi boşaltıyor ama bu boşaltım sırasında Edremit'ten gelen fayı yıkıyor bunların hepsi. Bu bakımdan Edremit'te büyük bir deprem olabilir. Bu bölgede 7 civarında bir deprem beklenebilir. "

PROF.DR.CELAL ŞENGÖR: "AHMET ERCAN KİM?"

Yavuz Oğhan'ın Ahmet Ercan'ı referans göstererek "Türkiye'de çok uzun süredir deprem olmuyor" demesi üzerine sinirlenen Celal Şengör, "Öyle bir şey yok Türkiye'de sürekli deprem oluyor. Ahmet Ercan kim? Bugüne kadar bir tane yayınlanmış araştırması mı var? Hangi üniversitede görevli? Kim bu adam? Bir tane araştırması yok yahu bu adamın bu konuda neden itibar ediliyor ben bunu anlamıyorum: Bir tane yayınını göstersin uluslararası, yok! Kandilli kayıtlarına bakın sürekli deprem oluyor. 3-4 şiddetinde depremler bunlar. Bu küçük depremler küçük küçük enerjiler boşaltır. Bunların boşalttığı enerjiler fayların üzerine gelir biner. Sizin korktuğunuz deprem 7 büyüklüğünde bir deprem. Bunun olabilmesi için 900 tane 5 büyüklüğünde deprem lazım." dedi.