CEM G. DİN DERSİ ALIYOR

Sürekli gardiyanlarla masa tenisi ve basketbol oynuyor... 3 Mart’ta öldürülen Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem G., Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde 40 gününü doldurdu.

CEM G. DİN DERSİ ALIYOR

Cem’in sürekli masa tenisi ve basketbol oynadığı; vaizlerden de din dersi aldığı ortaya çıktı.

KIZ arkadaşı Münevver Karabulut’u öldürdüğü gerekçesiyle polise teslim edildikten sonra tutuklanan Cem G., İstanbul Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde 40 gününü doldurdu. Cezaevinde tutuklu bulunan 60 çocuk zanlıdan farklı olarak kimseyle görüştürülmeyen Cem G.’nin sadece cezaevi görevlileriyle görüşebildiği, onlarla masa tenisi ve basketbol oynadığı, ayrıca vaizlerden de din dersi aldığı açıklandı. Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi Müdürü Mustafa Kemal Çelik, Cem G.’nin durumunun özel olduğunu belirterek, “Güvenlik nedeniyle tek başına tutmak durumundayız. Ama sportif faaliyetlerini yapıyor, havalandırmaya çıkıyor. İnfaz koruma memurlarıyla masa tenisi, basketbol oynuyor, infaz koruma memurunun bulunduğu kaleye de şut çekiyor” dedi.

18 YAŞINA GİRECEK
Cezaevi psikoloğu Mustafa Tığlı ise Cem G.’nin soyutlanmasındansa toplum içinde bulunmasının gerekliliğine dikkat çekerek, “Geldiğinde kendine güveni vardı ama giderek güvenini kaybetti. Kuruma adaptasyonunu sağlıyoruz” dedi. Cinayet suçundan tutuklandığı için okuduğu okuldan tastiknamesini alan Cem G.’nin açık öğretime devam etmek için dilekçe verdiği ve öğrenimine cezaevinde devam edeceği de öğrenildi. Bu arada Cezaevi Müdürü Mustafa Kemal Çelik, 29 Ekim’de Cem G.’nin 18 yaşını dolduracağını ve cinayet suçunu işlemekten tutuklu bulunan diğer 18 yaşını doldurmuş çocuklar gibi Silivri Cezaevi’nin 5. koğuşuna gideceğini söyledi.

KAPTAN DİNLENDİ
Bu arada tutuklu Cem G’nin amcası Hayyam Garipoğlu’na ait “Fulia” isimli teknede kaptan olarak çalışan A.S. “tanık” sıfatıyla dinlendi. Kaptan A.S.’nin, teknede olağanüstü bir hareketliliğe ya da erzak yüklendiğine tanık olmadığını söylediği öğrenildi.

Sedef ŞENKAL DEMİR/AHT