CEM GARİPOĞLU SONUNDA CEZAEVİNDE

Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklanan Cem Garipoğlu, Maltepe Cezaevi'ne götürüldü...

CEM GARİPOĞLU SONUNDA CEZAEVİNDE

’Ağırlaştırılmış müebbet hapis’ istemiyle tutuklanan Münevver Karabulut cinayetinin bir numaralı katil zanlısı Cem Garipoğlu, Maltepe Cezaevi’ne götürüldü.

Garipoğlu, Asayiş Şube’den sonra götürüldüğü Gülhane Çocuk Mahkemeleri’nde iki savcıya ifade verdi ve tutuklanması istemiyle İstanbul Adliyesi’ndeki nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öztürk ile soruşturmayı başından beri yürüten Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz’ın, pedagog ve psikolog eşliğinde yaptığı sorgulamada 10 sayfalık ifade veren Garipoğlu’nun, mahkemede de bu ifadeyi kabul ettiği belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİYLE TUTUKLANDI

Yaklaşık 8 saat süren sorgulamanın ardından İstanbul Adliyesi’ndeki nöbetçi mahkemeye sevk edilen ve ’canavarca hisle adam öldürmek’le suçlanan zanlı, ’ağırlaştırılmış müebbet hapis’ istemiyle tutuklandı.

Maltepe Cezaevi’ne götürülen ve bir gece karantina koğuşunda tutulması beklenen zanlının davranışları izlenecek ve uygun bulunursa diğer tutuklu çocukların yanına sevk edilecek.

"CİNAYETİ KISKANÇLIK NEDENİYLE İŞLEDİM"
Garipoğlu’nun, ifade vermediği gün içindeki ilk durağı olan Asayiş Şube’deki konuşmalarında, cinayete neden olarak Münevver Karabulut’un cep telefonundaki mesajları gösterdiği ve kıskançlık nedeniyle Münevver Karabulut’u öldürdüğünü söylediği belirtildi.

"EKMEK BIÇAĞIYLA ÖLDÜRDÜM"
Garipoğlu’nun avukatı aracılığıyla gelen bilgilere göre, zanlı, cinayetin işlendiği 3 Mart günü aradığı annesinden, kız arkaşıyla eve geleceği için evde olmamasını istedi.

’Pişmanım ve keşke ölen ben olsaydım. Anlık bir olaydı ve Münevver’i çok seviyordum’ diyen zanlı, "Münevver mutfakta yemek hazırlıyordu. O sırada telefonuna baktım ve mesajları gördüm. Ekmek bıçağıyla da cinayeti işledim. Tek başımaydım’ şeklinde konuştu.

"BABAMIN GÖMLEĞİNE ELİMİ SİLDİM"
Zanlı Garipoğlu’nun ifadesine göre, babasının gömleğindeki kan izlerini kendisi bulaştırdı. Garipoğlu, cinayetin ardından kirli sepetindeki çamaşırlara ellerini sildiğini ve kanın babasının gömleğine bu şekilde bulaştığını söyledi.

"Psikolojim bozuldu ve hiçbir şey yiyemediğim için zayıfladım" diyen zanlı, "İstanbul’a 2 saat uzaklıktaki bahçeli bir evin bodrum katında tutuldum. Bu kişilerin kim olduğunu bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Haberi izlemek için haberin videosuna tıklayınız...