CEM YILMAZ VE ÜMİT KARAN FİLMDE BULUŞACAK...

Genç oyuncu Volga Sorgu'nun yönetmenliğini üstleneceği 'Kaledeki Yalnızlık' filminin çekimleri 1 Nisan'da başlıyor. Bir kalecinin yaşadıklarını anlatan filmde Cem Yılmaz ve futbolcu Ümit Karan da rol alacak..

CEM YILMAZ VE ÜMİT KARAN FİLMDE BULUŞACAK...

’Başka Semtin Çocukları’ ve ’Kara Köpekler Havlarken’ filmlerindeki başarılı performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında geçtiğimiz iki yıl üst üste Altın Portakal kazanan Volga Sorgu, ilk yönetmenlik sınavı için 1 Nisan’ı bekliyor. Sorgu, şu sıralar, senaryosunu da kaleme aldığı ilk filmi ’Kaledeki Yalnızlık’ın hazırlıklarına devam ediyor.

ÜNLÜLER OYNUYOR

Ünlü halk müziği sanatçısı Mazlum Çimen’in yapımcılığını üstleneceği filmde; Numan Çakır, Özlem Tekin, Zafer Algöz, Menderes Samancılar, Settar Tanrıöğen ve Atilla Saral gibi birbirinden ünlü isimler rol alacak. Çekimleri İstanbul’da yapılacak filmin asıl sürpriz oyuncuları ise; Cem Yılmaz ve ünlü futbolcu Ümit Karan. Yılmaz filmde, konuk oyuncu olarak değil, ana karakterlerden biri olarak kamera karşısına geçecek. ’Kaledeki Yalnızlık’ın yönetmeni Volga Sorgu filmle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Epeydir üzerinde çalıştığım bir projeydi. Çok önemli isimler bu filme destek verdi. Bir aksilik olmazsa 1 Nisan’da ’motor’ diyeceğiz. Ben filmde oynamıyorum.

Yönetmenliğe ve senaryoya yoğunlaşacağım." Oyunculuğun yanı sıra futbol geçmişi de olan Sorgu, filmin öyküsünü şöyle anlattı: "Filmde bir kaybeden öyküsü anlatılıyor. Ana karakter olarak gördüğümüz Nurettin, sporu ahlakıyla yapmış ancak bazı şanssız olaylar sonucu hak ettiği yere gelememiş bir kaleci. Futbolda kale dramatik bir bölgedir ve çoğunlukla kaleciler saha içindeki yalnızlardır. Kaleyle kastedilen durumu bir metafor olarak da düşünebiliriz. Kale korunması gereken bir yapıdır. Kale düşerse, şehir de düşer."

KÜFÜR YOK
Filmin, büyük şehir koşuşturmasında unuttuğumuz pek çok insani değeri bize hatırlatacağını söyleyen Sorgu; küfür, şiddet ve cinsellik gibi unsurları barındırmadığı için de filmin, 7’den 70’e geniş bir kitleye ulaşacağına inandığını belirtti.

Hürriyet