ÇETE ÜYELERİNE CEZA YAĞDI

Televizyon dizisine özenerek çete kurup, kadınlarla alem yapıyorlardı...

ÇETE ÜYELERİNE CEZA YAĞDI

'Adanalı' adlı televizyon dizisinde hırsızlık çetesindeki karakterlere özenerek çete kurup, çaldıkları paralarla alem yapan `Maraz Ali Çetesi'nin 8 üyesi, 2 yıl ile 19 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi, 4 sanık da delil yetersizliğinden tahliye edildi.

Kentin lüks mahallelerinde hırsızlık olaylarının artması üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, bir televizyon kanalında yayınlanan `Adanalı' dizisindeki hırsızlık çetesine benzer bir çeteyle karşılaştı. Çete üyesi oldukları ileri sürülen 12 kişi, 14 Şubat'ta yakalanırken, `Adanalı' adlı dizide Mehmet Ali Alakurt'un canlandırdığı `Maraz Ali' karakterini lakap olarak kullanan çetenin lideri 27 yaşındaki Mustafa Taş ise kaçtı. Polis, Taş'ın hamile eşi Ç.T. ile sevgilisi B.K.'yi takibe aldı. İzlendiğinden habersiz olan B.K., Taş ile buluşmak için 27 Şubat'ta Mithatpaşa Mahallesi Güney Kıyıboyu Caddesi'nde gittiği pastanede yakalandı.

Çete üyelerine ceza yağdı

Kiraladıkları lüks otomobillerle hırsızlık yapan çetenin toplam 200 bin liraya yakın para, altın ve değerli eşya çaldıkları belirlendi. Evlerinde yapılan aramada ise çete üyelerinin çaldıkları paralarla barlarda kadınlarla eğlenirken ve pahalı içkiler içerlerken çekilmiş fotoğrafları bulundu. Çete lideri Taş'ın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 12 kişi hakkında, `cürüm işlemek için örgüt kurmak, bu örgütü sevk ve idare etmek, hırsızlık, hırsızlık amacı ile konut dokunulmazlığını bozmak, mala zarar vermek, yakalanma esnasında memura direnmek, uyuşturucu madde bulundurmak' suçlarından 3'er yıldan 58'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Mustafa Taş, Mustafa Özdemir, Fehim Altınöz, Mehmet Özdemir, Eşref Özdemir, Alpaslan Demir, Mustafa Altınöz, tutuksuz sanıklar Kadir Kırgıl, Kayhan Kırgıl, Bülent Güler ve Abdi Tarık Altınöz hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Mehmet Ali Karakuş ise duruşmaya gelmedi. Tutuklu Sanık Fehim Altınöz, ifadesinde, cezaevinden mahkemeye gönderdiği yazılı savunmasının doğru olduğunu ve daha önceki duruşmada ise gerçekleri söyleyemediğini belirtti. Kendisine fotoğraf makinesi, saat ve otomobil anahtarını veren kişinin sanık Mustafa Taş olduğunu belirten sanık Altınöz, "Mustafa Taş, doğruları söylememem için beni tehdit etti. Soruşturma aşamasındaki anlattıklarım ise doğru. Bu olaylarda ismi geçen Mustafa Özdemir ve Mehmet Özdemir'in bizimle birlikte olduğu da doğru. Yaptıklarımdan pişmanım" dedi.

ÇETE LİDERİ SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Mustafa Taş da Fehim Altınöz'ün anlattıklarının doğru olmadığını ileri sürdü. Kendisinin herhangi bir hırsızlık olayına karışmadığını söyleyen ve çete lideri olduğu iddialarını kabul etmeyen sanık Taş, "Ben sanık Fehim Altınöz'ü, herhangi bir nedenle tehdit etmedim" diye konuştu.

Diğer sanıklar Mehmet Özdemir ve Mustafa Özdemir de suçsuz olduklarını belirterek beraat ve tahliyelerini istedi. Suçlu bulunan sanıklardan Fehim Altınöz 19 yıl, Mustafa Taş 18 yıl 6 ay, Mehmet Özdemir 10 yıl, Mustafa Özdemir 6 yıl 1 ay, Eşref Özdemir 2 yıl 8 ay, Kayhan Kırgıl 2 yıl 5 ay, Kadir Kırgıl 2 yıl 2 ay 20 gün ve Abdi Tarık Altınöz 2 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Alpaslan Demir, Bülent Güler, Mustafa Altınöz ve Mehmet Ali Karakuş'un ise delil yetersizliğinden beraatlarına karar verildi.