Ceyda Düvenci’nin 'ek tazminat talebi' davasında karar

Oyuncu Ceyda Düvenci, 8 yıl öne bir zayıflama jeli reklamında adının ve fotoğraflarının kullanıldığı gerekçesiyle üretici firmaya dava açtı.

Ceyda Düvenci’nin 'ek tazminat talebi' davasında karar

Ürünün internet reklamlarında, 2009'da katıldığı bir lansmana ait görüntülerin kendisinden izinsiz şekilde kullanıldığını iddia eden Düvenci, 100 bin lira cezai şart parasının kendisine ödenmesini talep etti. Mahkeme davayı kabul etti ve 100 bin liranın faiziyle oyuncuya ödenmesine karar verdi. Düvenci, ayrıca haksız kullanım sebebiyle 250 bin lira maddi ve 20 bin lira manevi olmak üzere 270 bin lira tazminat daha istedi. Bilirkişi raporunda, maddi tazminatın 125 bin lira olabileceği, daha önceden 100 bin lirasının ödendiği, davacının talep edebileceği maddi tazminatın en fazla 25 bin lira olacağı belirtildi.

FAİZİYLE 30 BİN LİRA DAHA ALACAK

Sabah Gazetesi'nden Ali Oktay'ın haberine göre 8 yıldır süren davayı karara bağlayan mahkeme, haksız kullanım için davalıların Düvenci'ye tazminat ödemesine karar verdi. Düvenci'nin talep ettiği 270 bin liralık tazminatı kısmen kabul eden mahkeme, 2011 tarihinden işleyecek faiziyle birlikte davalıların 25 bin lira maddi tazminat ile 5 bin lira manevi tazminat olmak üzere 30 bin lira daha ödemesine karar verdi.