CHP harekete geçti: 'RTÜK Başkanı Şahin görevden alınsın!'

Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliğine ve TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğine görevlendirilmişti.

CHP harekete geçti: 'RTÜK Başkanı Şahin görevden alınsın!'

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in görevden çekilmiş sayılması ve yeni bir Üst Kurul üyesi seçilmesi için TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a başvurdu. Özel, “Üst Kurul adım atmadığı için TBMM Başkanlığı harekete geçmelidir” dedi.
 
CHP’li Özel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a yaptığı başvuruda, RTÜK Üyesi Faruk Bildirici’nin RTÜK’e yaptığı başvurunun gündeme alınmadığını anımsattı. Özel, RTÜK üyelerinin TBMM Genel Kurulu’nca seçildiğini belirterek, üst kurul üyelerinin bazı istisnalar dışında resmi veya özel nitelikte görev almalarının yasaya göre yasaklandığını, buna karşın RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in 31 Ağustos günü Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliğine, 11 Haziran günü ise TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyeliğine getirildiğini belirtti. Özel başvurusunda bu görevlendirmelerin kanuna aykırı olduğunu kaydederek, Şahin hakkında RTÜK Başkanlığı’na başvurduğunu ancak başvurunun gündeme alınması Üst Kurul’da 5’e 3 oyla reddedildiğini aktardı.

"TBMM seyirci kalmamalı"


Özel, konuyla ilgili yaptığı başvuruda kamu görevlilerinin hukuk dışına çıkan uygulamalarının hukuk devleti ilkesini aşındırdığını ve TBMM'nin buna seyirci kalmaması gerektiğine işaret etti.