CHP’li vekil kürsüde çekiçle telefonunu kırdı!

Kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen, internet medyası ve sosyal medya ile ilgili yeni yaptırımlar öngören kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sürüyor.

CHP’li vekil kürsüde çekiçle telefonunu kırdı!

“2023 HAZİRAN'DA O GENÇ KARDEŞLERİM SİZE GEREKEN DERSLERİ VERECEK”

Sözcü Gazetesi'nden Zekeriya Albayrak'ın haberine göre CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay teklifi protesto ederken elindeki çekiçle telefonunu kırdı.

Erbay, şunları söyledi:

“Bu yasa gençleri çok ilgilendiriyor. Ben buradan 15-16-17 yaşında ve özellikle 2023'te Türkiye'nin kaderini belirleyecek, 18-19-20 yaşında ilk defa oy kullanacak kardeşlerime seslenmek istiyorum.

İstediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğini tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Mutsuzsunuz. Bunun sebebi AKP iktidarı ve peşine takılan MHP. Tek özgürlüğünüz var. Instagram, Youtube, Facebook var. Orada haberleşiyorsunuz.

Bugün 12 Ekim. Eğer buradaki yasa Meclis'ten geçerse, bu telefon (elindeki çekiçle telefonu kırarak) artık bu şekilde kırıp atabilirsiniz genç kardeşlerim. Kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Ama 2023 Haziran'da o genç kardeşlerim size gereken dersleri verecektir.”

CHP’li vekil kürsüde çekiçle telefonunu kırdı!