CHP’nin yangın sorusuna bakanlık ‘Hava aracı yeterli’ yanıtını vermiş

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in, 12 Temmuz 2019'da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması üzere verdiği soru önergesi dikkat çekti.

CHP’nin yangın sorusuna bakanlık ‘Hava aracı yeterli’ yanıtını vermiş

YeniÇağ Gazetesi'nin haberine göre yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte farklı noktalarda yaşanan orman yangınlarının büyük zararlar verdiğine ve yangınlara zamanında ve “gereği gibi” müdahale edilmediğine dikkat çeken Şeker'in, Bakan Pakdemirli'ye yönelttiği sorulardan bazıları şu şekilde:

“Ülkemizde özellikle yaz aylarında artış gösteren orman yangınlarına zamanında ve etkili bir şekilde müdahale edebilmek için yangın müdahale uçağı ve helikopteri sayısının artırılması düşünülmekte midir?

Mevsimsel açıdan gelecek aylarda orman yangınlarında olası artışların yaşanacağı ihtimali de göz önüne alınırsa, bu yangınların önlenmesi için ne gibi önleyici tedbirler alınmaktadır?”

BAKANLIK, “HAVA ARACI SAYISI YETERLİ” DEMİŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın CHP'li Şeker'in soru önergesine verdiği yazılı yanıtta ise şu ifadelere yer verilmiş:

“Bakanlığımızca yangın söndürmede kullanılan hava aracı sayısı yeterli sayıdadır.

Orman yangınlarıyla mücadelede komşu ülkeler arasında hava araçları yardımlaşması uygulanmaktadır. Ülkemiz yangın söndürme araç ve ekipmanlarını her yıl güçlendirmektedir.”

CHP’nin yangın sorusuna bakanlık ‘Hava aracı yeterli’ yanıtını vermiş

BAKAN ‘YOK’ DEMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin halihazırda envanterinde yangın söndürme uçağı olmadığını ancak bu yıl içerisinde uçak alımının tamamlanmasını planladıklarını söyledi.