CIA'DEN TÜRKİYE'YE CİDDİ UYARI!

'15-20 terörist, uçak kaçırarak eylem yapmak için Türkiye'de...'

CIA'DEN TÜRKİYE'YE CİDDİ UYARI!

Amerikan ve Alman gizli servislerinin, El Kaide'de bağlı 15 ila 20 teröristin, uçak kaçırma tarzında büyük eylemler gerçekleştirmek üzere başta Türkiye olmak üzere bazı Batılı ülkelere sızdığı yolunda ihbarda bulunduğu öne sürüldü. Gizli servislerin, Ankara'yı özellikle Tel Aviv ve ABD destinasyonlu uçaklara yönelik eylemler konusunda uyardığı iddia edildi.

İsrail istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Debka sitesinin haberine göre Amerikan ve Alman gizli servisleri, Pakistan ve Cezayir'de uçak kaçırma ve uçakları havada imha etme eğitimi alan 15 ila 20 teröristin, Türkiye, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Mısır'a gizlice giriş yaptığını saptadı.

İddiaya göre Temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelere sızan teröristlerin izini sürmeye çalışan Alman ve Amerikan anti-terör kuruluşları, başta Ankara olmak üzere ilgili ülkeleri uyardı. Bu çerçevede, ilgili ülkelere özellikle simgesel anlamı olan özel günlerde dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu. Uyarıda, teröristlerin yolcu uçağı kaçırıp havada patlatmayı planladığı yolunda istihbari bilgiler bulunduğu belirtildi.

Debka istihbarat sitesi, Alman ve Amerikan gizli servislerinin, Ankara'yı özellikle Türkiye'den Tel Aviv ve ABD destinasyonlu uçaklara yönelik muhtemel eylemler konusunda uyardığını öne sürdü. Site, 4 Temmuz'dan itibaren Türk havaalanlarında güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığını ve alarm durumunun halen sürdüğünü de iddia etti.