Cildi bozan besinler

Yanlış besin tercihlerinizin cildinize zarar verdiğini biliyor muydunuz? Sağlıklı bir cildin en iyi dostu sağlıklı yiyeceklerdir.

Cildi bozan besinler

Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Kötü beslenmenin vücudunuza birçok zararı olabilir. Ayrıca cildinize de zarar verir. Peki cildinizi bozan beslenme alışkanlıkları nelerdir?

BU BESİNLER CİLT SAĞLIĞINI BOZUYOR!

FAST FOOD TÜKETİMİ

Fast- food restoranlarında kullanılan yağlar aşırı ısıya maruz kaldığında 4-hidroksi-trans-2-nonenal ya da HNE adı verilen bir bileşik açığa çıkarır. Bu kötü bir haberdir; çünkü deri hücrelerinin ölümüne neden olur! Ölüme mahkûm bu hücreler kuru, pullanmış ve mat bir cilde sebep oluyor.

TUZLU YEMİŞLER

Aşırı sodyum hücrelerdeki nemi emer ve hücre duvarının dış yüzeyinde birikir. Sonuç ise, şiş göz kapakları ve gözaltı torbalarıdır. Unutmayın, yediğiniz tüm o cipsler, gözaltı torbalarınıza değmeyecek…

ŞEKERLİ GIDALAR

Şekeri çok fazla tüketmek cildiniz için zararlıdır. Şeker cildinizin esnekliğini azaltır. Derinizin hassaslaşması, ağrılı sivilceler, gözaltlarında sarkma ve alnınızda kırışıklık gibi problemler görebilirsiniz.

AŞIRI ALKOL TÜKETİMİ

Kan damarlarını genişletir ve cildin yıpranmasına neden olur.

Peki ya kırmızı şarabın kalp sağlığına faydası yok mu? Kesinlikle yok, bu sadece bir söylenti.” Aynı hazzı almak icin köpüklü üzüm suyunu deneyebilir, alkol almayarak cildinizin pullanmasını da engelleyebilirsiniz

CİPS, KOLA VE AŞIRI YAĞLI YİYECEKLER

Çok yağlı besinler de cilt sorunlarına neden olan diğer bir sebeptir. Yağ, kan şekeri problemleriyle doğrudan bağlantılıdır. Bu gıdalar kanınızdaki şeker oranının artmasına da sebep olur.

Bu durum gözeneklerinizi tıkayacaktır. Üstelik kanınızdaki yağlar besin ve oksijen dolaşımını da sekteye uğratır. Bu durum da donuk, cansız bir cilt tonuyla sonuçlanır. Yağlı gıdalardan uzak durmak kesinlikle cildinizin yararına olacaktır.-

ÇOK FAZLA KAHVE TÜKETMEK

Günde 2 bardaktan fazla kahve içmemelisiniz. Çünkü kafein, adrenalin salgılanmasını artırır. Aşırı miktarda adrenalin salgılandığında stres belirtileri göstermeye başlarsınız. Bu da hem sağlınız hem de cildiniz için kötü bir şeydir.

Kafein ayrıca uyku düzeninizi de bozar. Uykunuzu alamamanız cildinizin arınmasını engeller. Sonuç olarak da cildiniz donuk görünür.

Vücudunuz sizinle cildiniz aracılığıyla iletişim kurar.


Yasemin Miras / Akşam GAZETESİ