Cildi 'güneş kremi' gibi koruyan besinler!..

Yaz geldi. Tatil mevsimi açıldı. Güneşin dik açıyla gelen ışınları ise cildimizi tehdit etmeye başladı.

Cildi 'güneş kremi' gibi koruyan besinler!..
Takvim'de yer alan habere göre uzmanlar cildi güneş kremi gibi koruyan besinleri şöyle sıraladı...

SOMON BALIĞI :
Kabuklu deniz ürünleri ve soğuk denizlerdeki yağlı balıklarda bolca bulunan Omega-3 yağ asitlerinin iltihap temizleme etkisi vardır. Araştırmalar somon balığının serbest radikallerin verdiği hasarı iyileştirdiğini ispatlamıştır.

DOMATES SALÇASI :
Domates salçasında bulunan likopen UV kaynaklı cilt hasarlarını düzeltmede çok etkili bir maddedir. Yaz aylarında bol bol domates salçası tüketirseniz, UV ışınlarının cildinize vereceği hasarları ve güneş yanığından oluşan cilt tahrişlerini en aza indirebilirsiniz.

SİYAH ÇİKOLATA
Siyah çikolatada bulunan flavanoidler özellikle kadınlarda UV ışınlarının verdiği zarar da dahil olmak üzere cildin kendi hasarlarını iyileştirme gücünü arttırıyor. Buna ek olarak flavanoidler cildin nemini korumasına, oksijen doygunluğunun artmasına ve kan dolaşımının güçlenmesine de yardımcı olurlar.

ISPANAK VE TAZE OTLAR
Ispanak güneş ışınlarının zararlarını en aza indiren gıdalardan. Bunun yanında maydanoz, fesleğen, taze kekik, biberiye gibi otları taze toplanmış şekilleriyle tüketmek güneş ışınlarına karşı savaşırken sizi güçlendirecek.

Güneş ışınlarının zararlarına karşı koruyucu özellikteki yağ asitlerini bolca içeren ceviz yazın bol bol tüketilirse, diğer birçok şey gibi cildinizi korumanıza da yardımcı olacak.

YEŞİL -SİYAH ÇAY
Yeşil ve siyah çaylar vücudun hücre temizliği ve kanser riski azaltıcısı olarak biliniyorlar. Bilinmeyen ise siyah ve yeşil çayın bolca tüketilmesi yoluyla UV ışınlarına karşı cildimizde oluşan koruma kalkanı.