Cinsel saldırı ve gasp sanıklarına ceza yağdı!

Samsun'da 'cinsel saldırı', 'gasp' ve 'mala zarar verme' suçlarından tutuklu olarak yargılanan 21 yaşındaki Hakan Çapçı, 18 yıl 7 gün, 21 yaşındaki Ömür Kütükoğlu ise 17 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cinsel saldırı ve gasp sanıklarına ceza yağdı!
Akşam'da yer alan habere göre olay yaklaşık 4 ay önce İlkadım İlçesi İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Hakan Çapçı ve arkadaşı Ömür Kütükoğlu fuar alanındaki parkta oturan 21 yaşındaki D.Ç.'ye cinsel saldırıda bulunup cep telefonunu gasp ettikten sonra dövdü. Erkek mağdur D.Ç. polise giderek başından geçenleri anlatıp şikayetçi oldu. Şikayetin ardından soruşturma başlatan polis iki şüpheliyi yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel saldırı' 'gasp' ve 'mala zarar verme' suçlarından 32'şer yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Ömer Kütükoğlu ve Hakan Çapçı bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Daha önceki yargılama sırasında ki ifadesinde AIDS virüsü taşıdığını söyleyen mağdur da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyetine ifade veren Ömer Kütükoğlu, "Parkta otururken yanımıza geldi. 'Arkadaşın gelene kadar sana bira ısmarlayım' deyip iki bira alıp geldi. Ben de kendisine 5 lira verdim. Daha sonra bizden hoşlandığını söyleyip bana cinsel istismarda bulununca ben de kendisine vurdum. Cep telefonunu da kendi rızasıyla verdi. Ben de bir şey demiyeceğini düşünüp sattım. Bu olayın suç olabileceğini düşünmedim. Bu şahıs insanlara dışarda virüs bulaştırırken suçlu değil de biz mi suçluyuz" dedi.

Hakan Çapçı'da, "Hiç görmediğim telefondan dolayı cezaevinde yatıyorum. 200 liralık telefon için bu olaya karışacak adam değilim. Suçsuzum beraatimi istiyorum" diye konuştu.

İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Ömer Kütükoğlu'nu 'cinsel saldırı' ve 'gasp' suçlarından toplam 17 yıl 11 aya diğer sanığı ise, 'gasp', cinsel saldırı' ve 'mala zarar verme' suçlarından 18 yıl 7 gün hapis cezasına çarptırıp tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.