Corona salgını online nikaha engel olmadı

İstanbul'da yaşayan işletme mühendisi Pınar Gürkan (35) ve tekstil mühendisi Mutlu Toksöz (38) çifti, Corona virüs salgını nedeniyle internet ortamında kına gecesi organizasyonu düzenledi.

Corona salgını online nikaha engel olmadı

Sabah Gazetesi'nden Yunus Emre Kavak'ın haberine göre çiftin aile üyeleri ve yakınlarından yaklaşık 37 kişi online olarak farklı şehirlerden kına gecesine katıldı. Çiftin nikahı dün saat 15.30'da Ataköy'de Yunus Emre Kültür Merkez'nde yine online olarak sadece şahitlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

"Ailemiz yanımızda olmak istiyor ama sağlık hepsinden önemli" diyen Pınar Gürkan, "Normalde nikahımız, İzmir'de yine bu günlerde olacaktı. Ancak Corona virüs nedeniyle ne ben buradan İzmir'e gidebildim, ne de sevdiklerim İzmir'e gelebilirdi. Bu mutlu günümüzün böyle olmasını elbette istemezdik. Kına gecemi online yaptım. Sadece 2 kişi vardık ama ekranda 37 kişi bizi izliyordu. Çok duygulu, farklı bir an oldu. Hatta eğlence var diye polis bile geldi" dedi.

Mutlu Toksöz ise, "Sevdiklerimiz bir şekilde bu mutlu günde bizi görsün, yanımızda olsun istedik. Çareyi teknolojiyi kullanmakta bulduk. Pınar'ın Almanya'dan akrabaları biletlerini almışlardı. İptal etmek zorunda kaldılar. Düğünü Eylül'de düşünüyoruz. Ataköy'de online nikahımızı yaptık. Sevdiklerimiz ekrandan izledi" diye konuştu.