Corona virüste umut veren gelişme!

İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Adıgüzel, Corona virüste umutları yeşerten bir tedavi yöntemi geliştirdiklerini açıklarken Bakanlığın 15 gün sonra onay verdiğini de duyurdu.

Corona virüste umut veren gelişme!

Tele 1'in haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Tıp Doktoru ve İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Adıgüzel kendisine ait resmi sosyal medya hesabından koronavirüs tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu. Adıgüzel ‘immun plazma’ adında bir tedavi yöntemi geliştirdiklerini ve çok etkili olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı’nın 15 gün sonra onay verdiğini duyurdu.

Corona virüste umut veren gelişme!

Mustafa Adıgüzel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Türk bilim insanları bugüne kadar bilinenler içerisinde daha etkili ve yan etkisi neredeyse hiç olmayan bir tedavi yöntemini geliştirmeyi başardı. Ancak 15 gündür bakanlık bürokrasisini ve hantallığını aşamıyorlardı.
Tedavi yönteminin adı 'immun plazma', yani 'bağışıklık serumu' Daha önce Covid-19 virüsü ile hasta olup hastalığı yenmiş kişilerin bu virüse karşı geliştirmiş oldukları antikor dediğimiz bağışıklık maddelerinden bir serum elde ediliyor. Bu serum hastalara veriliyor #Covid19Out
Tamamen doğal, bilimsel ve yerli üretim. ABD ilaç dairesi de onayladı 15 gündür sağlık bakanlığını aşamıyorlardı. Nihayet olur verildi. Yoğun bakımlarda 800 hasta bunu bekliyor. Hergün 100 den fazla kayıp veriyoruz. Çoğunu bu yöntem ile kurtarabiliriz diye umudum var."