Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: "Et fiyatlarında indirim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DSİ tarafından yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: "Et fiyatlarında indirim"

NTV'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin yatırım bedelinin 16 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Erdoğan, ''Bu santraller, ülkemize yıllık 2,7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacak'' dedi.

''YUSUFELİ BARAJI BİTME AŞAMASINA GELMİŞTİR''

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Su dünyamızın ve insanlığın en kıymetli kaynaklarından birisidir. Yaşanabilir çevrenin vazgeçilmezi olan su kaynakları kuraklığın önüne geçer. Tüm canlıların hayat kaynağı olan suyun her damlasının değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Su yenilenebilir bir kaynaktır. Türkiye gibi kaynakları sınırlı bir ülke için sudan elektrik üretimi sayesinde yurt içinde kalan paranın kalkınma planlarında kullanılması önemlidir. Kamunun bu yatırımlarla görevli kuruluşu yanında özel sektörü de hidroelektrik santralleri inşasına yönelttik. Yüksek kapasiteli hidroelektrik santrallerini ülkemize kazandırdık. Yusufeli Barajı da bitme aşamasına gelmiştir. Hidroelektrik potansiyelimizi daha hızlı harekete geçirmek için tarihi bir adım attık. Hidroelektrik üretim kapasitemizi 2 buçuk kat arttırarak 110 milyar kilovatsaate çıkardık.

''TOPLAM BARAJ SAYIMIZ 930'U BULMUŞTUR''

Bugün dünyada 9. sırada yer aldığımız hidroelektrik gücümüze 34 yeni tesis daha kazandırıyoruz. Kamu-özel sektör işbirliğiyle 34 hidroelektrik santralimiz yıllık 2,3 milyar kilovatsaat enerji üretim kapasitesine sahiptir. Bu santraller ülkemize yıllık 2,7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacaktır. Son 20 yılda ülkemize bugün açılışını yapacaklarımızla birlikte 605 yeni hidroelektrik santrali kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizden önce bu sayının sadece 125 olduğunu da hatırlatmak durumundayım. Toplam baraj sayımız 930'u bulmuştur. En kurak mevsimlerde dahi artık susuzluk yaşamıyoruz.

TARIM KREDİ'DE BÜYÜKBAŞ HAYVAN ETİ FİYATLARINDA YÜZDE 30-35 İNDİRİM

Marketlerde vatandaşımızı dara sokanlar Tarım Kredi Kooperatif talimatı aldı. Koyun kuzu etinde yüzde 25 indirim başlattık.Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle satışa başlayacağız. Bu, piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek. Zeytinyağı ayçiçek yağında da 20-30-40 çeşit üründe de süratle indirime gidilecek. Talimatımız şu sen başa baş noktasında çalışacaksın kar amacıyla çalışmayacaksın. Tarım Kredi Kooperatifi bu amaçla çalışmalarını hızlandıracak.''