Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde hitap ettiği kaymakamlara, yaşanan terör olaylarıyla ilgili; ''Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyun'' talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi
Milliyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kaymakamlara hitap etti.

Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarına değinen Erdoğan ''Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyarak, diğer imkanları kullanarak hayatı normale döndürmek zorundayız'' diyerek kaymakamlara yol gösterdi.''Yeri geldiği zaman mevzuatı bir kenara koyun" diyen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu;

TERÖRİSTLERE YER TANIMAYACAĞIZ

Bir şehit polisin ağabeyi telefonda şunu söyledi: Sayın Cumhurbaşkanım biz şehadete inanmışız. Yeter ki sizler bizim arkamızda dimdik durun. Siz dimdik durdukça Allah'ın izniyle bu Vatan topraklarında bu teröristlere yer tanımayacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kaymakamlarla bir araya geldi.

"BİZİM VATAN ARAYIŞIMIZ YOK SÖZLERİNİ KÜLAHIMA ANLATSINLAR"

Mesele bu, yılmadan, usanmadan üzerine üzerine gideceğiz. Biz, tek milletiz. Çeşitli etnik unsurlar olabilir. Ama tek milletiz. İki, tek bayrağız. 'Bizim vatan arayışımız yok' sözlerini külahıma anlatsınlar. Onların derdini biliyoruz. Ben hangi haklara sahipsem sen de aynı haklara sahipsin. Rahat dur ya... Ama dert başka. Bu vatan topraklarımızı bölmek parçalamak. O tarihi hesaplarını kendilerine göre yerine getirmek. Ve tek devlet. Başka devlet olamaz.

YERİ GELDİĞİNDE MEVZUATI BİR KENARA KOYUN!

Yeri geldiği zaman koyun mevzuatı bir kenara ve 'ben bunu bu şekilde yaparım' deyin ve yapın. Kimin için kullanıyorsunuz bunu? Vatandaş için. Sorunlar karşısında pes eden değil, dirayet sahibi yöneticiler olmadan bunu gerçekleştiremeyiz. O yüzden çekinmeden çözüm üretin. Sorunlar karşısında ya bir yol bulan ya da bir yol açan idarecilerle birlikte yürümek istiyoruz.

"GEREKİRSE BELEDİYELERİN ARAÇ GEREÇLERİNE EL KOYUN"

Bilhassa kaymakamlarımız örgütün yaptığı tahribatı gidermek ve belediyelerin yol açtığı boşluğu doldurmak için harekete geçmelidir. Vatandaşlarımızın bu belediyelerce mağdur edilmesine izin veremeyiz. Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyarak, diğer imkanları kullanarak hayatı normale döndürmek zorundayız.

"KORKAKLAR HİÇBİR ZAMAN ZAFER ANITI DİKEMEZ"

Diğer yerleşim yerlerinde kapatılmış sokaklar, birbirleriyle bağlantılı hale getirilmiş evler görmeyeceğiz. Kaymakamlarımız bulundukları ilçeleri avucunun içi gibi bilecekler. Biraz önce de ifade ettim. Özellikle diğer pek çok meselemiz gibi. Terörle mücadelede eksiğimiz kanun değil. İhtiyacımız olan bunları uygulayacak cesur yöneticilerdir. Korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler.