Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'e giderken Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair flaş açıklamalar yaptı.

Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması!
Milliyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dost ve kardeş ülke Cezayir'de ticari ve kültürel konularda anlaşmalar yapacağız. Daha sonra Ekvador Ginesi'nde olacağız. 13 ülke başkanı ve yardımcıları bu toplantıda olacak. Son 10 yıldır kararlı bir şekilde sürdürdüğümüz Afrika politikamızda yeni bir dönemi başlatıyoruz."

Çözüm süreci- PKK'nın silah bırakması

Şu anda, özellikle de 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil, özde olmalı. Temennim odur ki burada silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, ülkemizde vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerine cevap konusunda önemli bir adım olacaktır. Tabii bunu beklemek halkımızın hakkı olduğu kadar bizim de idealimizdir. Şu anda bu konuda atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz.

Eğit donatla ilgili olarak taraflar kararlı bir adım atmadı. Bazı lokal çalışmalar oluyor onları biz de yapıyoruz. Yapılması gereken henüz yapılmış değil. Sadece eğit donat konuşursak kendimizi aldatmış oluruz.

Irak ve Suriye farklı bir şekilde değerlendirilmeli. Irak'ın yüzde 40'ı işgal altında. Irak'ta da bu başlıklar uygulamaya girmedikçe sağlıklı netice almak mümkün olmayacak. Uçuşa yasak bölge, güvenlik bölge ve eğit donat uygulamaları yapılmalı. Merkezi hükümet yeni yeni adımlar atıyor.

Bedelli askerlik

Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nin kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. Bu kanaat, TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar. Bunun dışında konuyla ilgili kesin bir şey gelmedi.

Başbakanlık dinlemesi

İddanamenin yargı sürecinde altından neler çıkacak göreceğiz. Hükümetimiz bu konu üzerinde çalışmasına devam ediyor.