Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin açıklama

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremle başta Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır olmak üzere 10 kent yıkıma uğradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremle sarsılan 10 İlimizden biri olan Adıyaman'da konuşarak şu ifadeleri kaydetti:

"Yaşadığımız acıyı tarif etmekte kelimelerin kifayetsiz kaldığını gayet iyi biliyorum. Malesef son tespitlere göre 10 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Kurtarılanların sayısı 75 bin 523'e ulaştı. 

Ayrıca bölgeden 76 binin üzerinde vatandaşımız, talepleri üzerine ülkemizin diğer illerine tahliye edilmiştir, gönderilmiştir. Adıyaman'da ise yıkılan bin 944 binada  3 bin 225 vatandaşımız vefat ederken, 12 bin 432 vatandaşımız da yaralı olarak kurtarılmıştır.

Depremin yıkım etkisi 10 ilimize ve 50 kilometrelik bir alana yayıldığı için işimiz maalesef çok zor oldu. Yolların bir kısmı depremin yol açtığı yıkıntılar bir kısmı hava şartları bir kısmı da dışarıdan gelen ve içeride yoğunlaşan araçlar sebebiyle ciddi bir trafik yüküne maruz kalmıştır."