Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medyaya müdahale sinyali!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medya 'düzenlemesi' hakkında konuşan Erdoğan, "Bu hukuki adımların benzerlerini acilen gündemimize almamız gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medyaya müdahale sinyali!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Burada yaptığı konuşmada, sosyal medyaya müdahale sinyali veren Erdoğan, şunları söyledi:

"Yalan ve iftira meselesinde tek sorun CHP'nin başındaki zat olsa geçeriz. Ama bu medya ve sosyal medyada büyüyen bir sorun halini almıştır. Avrupa'dan ABD'ye kadar demokrasiyle yönetilen her yerde bu sorun tartışılmaktadır. Birçok ülke bu tehditle mücadelede çeşitli kanuni düzenlemelere gitmektedir. Bu hukuki adımların benzerlerini acilen gündemimize almamız gerekiyor."

Dün (29 Haziran) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İnternet Medyası ve Haberciliği Çalıştayı’nda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, "İnternet gazeteciliği bağlamında, bugün yeni hukuki düzenlemelere ihtiyaç var" demişti.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF GÖSTERDİ: "SİYASETÇİ SIFATLI RUH HASTASI"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Türkiye, CHP zihniyetinin yalan ve iftira zulmüne maruz kalmaktadır. Bunun adı da bir yalan terörüdür. Bizim bunca yalanı, iftirayı, ithamı ardı ardına sıralayan siyasetçi sıfatlı ruh hastasına ayıracak tek saniyemiz yoktur" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: CHP Genel Başkanı artık siyasetin değil, tıp biliminin psikiyatrinin konusudur."

Erdoğan'ın konuşmasının öne çıkanlar şöyle:

"Bir süre daha devam edeceği anlaşılan Meclis çalışmalarında sizlere başarılar diliyorum. Değerlendirme toplantılarımıza tekrar başladık. Yarın bir grup arkadaşımızla tekrar bir araya geleceğiz. Salgın öncesi başlattığımız 5 grup halinde planladığımız toplantıları tamamlamış olacağız. Arkadaşlarımızla illerimizin sorunlarından ülke politikalarına kadar her konuyu görüşme fırsatı buluyoruz.

Dünkü MYK toplantımızda ifade ettim, Türkiye 2023 yılına yaklaştıkça partimize, hükümetimize ve devletimize yönelik saldırıların artacağı anlaşılıyor. Bu ülkede her dönemde iktidar ile muhalefet arasında çekişmeler, gerilimler, görüş farklılıkları yaşanmıştır. Bu defa karşımızda bambaşka fotoğraf vardır. Dışarıdan bir takım sözler aldığı anlaşılan CHP yıkıcı ve ahlaksız şekilde bizi hedef alıyor, ülkenin demokrasisine, ekonomisine kast etmektedir. Eskiden beri içeride bunların değirmenine su taşımayı vazife addeden bir kesim var, olagelmiştir."