Danışmana "günlüğü 20 liradan taciz" cezası!

Giresun Görele Belediye başkanının danışmanı Hasan K., belediyede çalışan İŞKUR personeli Gülsüm U.’ya (24) tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı mahkemede karar duruşmasına çıktı.

"Günlüğü 20 liradan taciz" cezası!
Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre mahkemede iddiaları reddeden sanık, Gülsüm U.’nun kadroya alınmak için talepleri olduğunu, yapabileceği bir şey olmayınca hakkında iftira atıldığını öne sürdü. Ancak sanığın bu savunmasını inandırıcı bulmayan Görele Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Hasan K.’yı tacizden 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından cezayı günlüğü 20 TL’den 14 bin 600 TL para cezasına çarptırdı.

‘Beni öpmek istedi’

Gülsüm U. verdiği ifadede, “14 Eylül 2015 tarihinde İŞKUR çalışanı olarak Göreli belediyesinde işe başladım. Hasan K. ile çalışmalara devam edeceğim bildirildi. Kendisiyle çalışmaya başladıktan bir süre sonra da 6 Kasım 2015 tarihinde çalıştığım başkan yardımcısı odasında gelip bana tacizde bulundu. Bana sarılıp yüzümden öpmeye çalışan Hasan K.’ya tepki gösterince odadan çıktı. Evde yaşadıklarımı abimin eşine söyledim, yengem ile belediye başkanına gidip tacizi kendisine bildirdim. Ardından da savcılığa giderek şikayetçi oldum” demişti.