Dans yarışmasının galibi Kıbrıs'tan..

Liseli ve Üniversiteli gençlerin heyecanla bekledikleri 3. Dans Maratonu 16 Nisan Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Dans yarışmasının galibi Kıbrıs'tan..

Üniversiteli dans tutkunlarını bir araya getiren 3. Dans Maratonu Dans Yarışması birincilik ödülü Yavru Vatan Kıbrıs’taki Girne Amerikan Üniversite’sinin oldu.

Serhat Hacıpaşalıoğlu - End Prodüksiyon tarafından uygulanan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşen  “Dans Maratonu”nda ; liseli ve üniversiteli dans tutkunu gençler yeteneklerini gösterdiler.

Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 19:00’da başlayan üniversitelilerin kıyasıya mücadelesi ile geçen yarışmada birinciliği kazanan Girne Amerikan Üniversitesi gençleri  büyük coşkuyla yapılan kutlamanın ardından performanslarını yeniden sergilediler.

20 üniversiteden 350 gencin yarıştığı 3. Dans Maratonu’nda danslar kadar birbirinden renkli ve özenle hazırlanmış kostümler ve koreografiler de dikkat çekti.  Gençlerin bitmek tükenmek bilmeyen enerjisinin sardığı Caddebostan Kültür Merkezi’nde tüm gün adeta bir şölen havasında geçti.

Liseler ve üniversiteler olarak iki kolda düzenlenen yarışmanın üniversite bölümü, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun şemsiyesi altında gerçekleşti.  Federasyon’un Dans teknik Komitesi Başkanı olan Serhat Hacıpaşalıoğlu, bu yılki yarışmaya ilginin son derece yüksek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söylüyor. Hacıpaşalıoğlu yarışmanın sonunda yaptığı konuşmada “3 yılda geldiğimiz nokta beni çok mutlu ediyor. Bu sene profesyonel dans ekiplerini aratmayacak performanslar izledik. Ben ve tüm jüri arkadaşlarım sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.
Melis Sökmen, Bilge Tuğsuz, Sibel Sürel, Olcayto Ahmet Tuğsuz, İzzet Öz, Arif Alaşan ve Serhat Hacıpaşalıoğlu gibi isimlerden oluşan jürinin değerlendirdiği yarışmada, dereceye giren okullar:

Dans Maratonu 1’si : Girne Amerikan Üniversitesi
Dans Maratonu 2’si: Muğla Üniversitesi
Dans Maratonu 3’sü: Sabancı Üniversitesi
Kadıköy Kültür Sanat Derneği Ödülü : Gazi Üniversitesi
Jüri Özel Ödülü : Ege Üniversitesi
Erkek Dansçı:  Bu sene ödüllerde bir ilk yaşandı. Birbirinden güzel performanslar arasında seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri yarışmanın “en iyi erkek” dansçısına karar veremeyince bu kategoride ödül verilmedi.


Kız Dansçı
1- Sabancı Üniversitesi : Buse Uzel
2- Muğla Üniversitesi: Yasemin Durmuşoğlu
3- Ege Üniversitesi: Merve Artkıy
Koreografi: Giresun Üniversitesi
En iyi kostüm ödülü: İstanbul Üniversitesi

KLEOPATRA ÖDÜLÜNÜ KLEOPATRA’DAN ALDI

Liseli gençlerin büyük bir heyecanla bekledikleri dans yarışması 3. Dans Maratonu 16 Nisan Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde soluksuz bir tempoyla yaşandı.
Kleopatra dansları ile birinciliğe adını yazdıran okul Kadıköy Anadolu Lisesi’nden yarışmaya katılan 1. Ekip oldu.

Birincinin ödülünü ise jüri üyesi, Türkiye’nin Kleopatra’sı olarak tanınan güzel balerin Sibel Sürel verdi. Sahnede iki Kleopatra poz verirken liselilerin dans, koreografi ve  kostümleriyle profesyonellere taş çıkartan başarısı dikkat çekti.

Serhat Hacıpaşalıoğlu - End Prodüksiyon tarafından uygulanan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşen  “Dans Maratonu”nda ; liseli ve üniversiteli dans tutkunu gençler yeteneklerini gösterdiler. Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 13:00’da başlayan maratonda sonuçlar açıklanana kadar heyecan ve enerji bir an olsun azalmadı. Yarışma için geceli gündüzlü çalıştıklarını belirten liseli gençler, üniversite yaşamlarında da danstan kopmayacaklarını ve yarışmanın ikinci ayağı olan üniversiteler Dans Maratonu’na da katılacaklarını belirttiler.

17 Liseden 250 gencin yarıştığı 3. Dans Maratonu’nda liselilerin hazırladıkları farklı sahne şovlarının yanı sıra özel kostümler de büyük alkış aldı. Farklı tarzdaki müzikleri birleştirerek birden çok dans türünde yeteneklerini gösterme imkanı bulan liseli gençler için 16 Nisan unutulmaz bir gün olarak kalacak.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun Dans teknik Komitesi Başkanı olan ve yarışmayı düzenleyen Serhat Hacıpaşalıoğlu, bu yılki yarışmaya ilginin son derece yüksek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söylüyor. Hacıpaşalıoğlu yarışmanın sonunda yaptığı konuşmada “3 yılda geldiğimiz nokta beni çok mutlu ediyor. Bu sene profesyonel dans ekiplerini aratmayacak performanslar izledik. Ben ve tüm jüri arkadaşlarım sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Melis Sökmen, Bilge Tuğsuz, Sibel Sürel, Olcayto Ahmet Tuğsuz, İzzet Öz, Arif Alaşan ve Serhat Hacıpaşalıoğlu gibi isimlerden oluşan jürinin değerlendirdiği yarışmada, dereceye giren okullar:

Dans Maratonu 1’si : Kadıköy Anadolu Lisesi Ekip 1
Dans Maratonu 2’si: FMV Özel Erenköy Işık Lisesi Ekip 2
Dans Maratonu 3’sü: Özel Alman Lisesi
Kadıköy Kültür Sanat Derneği Ödülü : Cağaloğlu Anadolu Lisesi
Jüri Özel Ödülü : Özel Kültür Koleji
En iyi kostüm ödülü: Kadıköy Anadolu Lisesi (Ekip1)

Erkek Dansçı: 
1-FMV Özel Erenköy Işık Lisesi //  Arda Lek
2-Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi // Ekrem Erkmen Diker
3- Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi //  Berkay Oral

Kız Dansçı: Bu sene ödüllerde bir ilk yaşandı. Birbirinden güzel performanslar arasında seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri yarışmanın “en iyi kız” dansçısına karar veremeyince bu kategoride ödül verilmedi.