Dar gelirliye 4 koldan müjde!..

Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme maratonu başladı. Masadaki öncelikli taleplerden olan promosyon, bu ay karara bağlanacak. Milyonlarca emekliye bankadan ek gelir yolu açılacak...

Dar gelirliye 4 koldan müjde!..
Takvim'de yer alan habere göre kamu görevlilerinin ve emeklilerinin 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri dün başladı. Bu ay hem memurların ve memur emeklilerinin 2 yıllık zamları belli olacak. Memur konfederasyonlarının masaya taşıyacağı öncelikli taleplerden biri de promosyon. Memurlar gibi emeklilere de banka promosyonu verilmesi, toplu sözleşmede ele alınacak.

EMEKLİ 900 LİRA ALABİLİR

Emeklilere promosyon için Çalışma Bakanlığı da bankalarla görüşmelerini sürdürüyor. Banka promosyonu, sadece memur emeklileri için değil, SSK ve Bağ- Kur emeklileri de dahil tüm emekliler için talep ediliyor. Karar verildiğinde, 11 milyon emekliye maaş aldıkları bankalar her dönem için ek para ödeyecek.

Emekliler için yapılacak anlaşmanın da memurlarınki gibi olması bekleniyor. Bankalar, memurlar için genel olarak anlaşılan dönem için (1-3 yıl) brüt maaşın yüzde 60'ını ödüyor. Bu durumda bin 500 lira maaşı olan bir emeklinin alacağı para 900 lirayı bulabilecek.