DBP’li belediyeye SGK hacizi

SGK Siirt İl Müdürlüğü, 43 milyon lira tutan prim borçlarına ödemediği gerekçesiyle Siirt Belediyesi’nin gayrimenkullerine haciz koydurdu.

DBP’li belediyeye SGK hacizi
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Sosyal Güvenlik Kurumu Siirt Müdürü Abdulcelil İlbaş, düzenlediği basın toplantısında bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu kapsamında SGK borçlarının yapılandırılması için çok önemli kolaylıkların getirildiğini söyledi. SGK'nın Siirt'te halktan tahsilatının yüzde 87.63 olduğunu, Şırnak ve Silopi'de terör olayları başlamadan önce kurumun tahsilatının yüzde 93 olduğunu belirten İlbaş, belediye ve kamu kurumlarından alacaklarının oranının yüzde 60 dolayında olduğunu söyledi.

43 MİLYON LİRA ALACAĞIMIZ VAR

İlbaş şunları söyledi: “Vatandaşlar borcuna sadık. Biz özellikle belediyelerden, kurumlardan, spor kulüplerinde paralarımızı tahsil edemiyoruz. Siirt Belediyesi'nden 43 milyon lira alacağımız var, Siirt'teki tüm belediyelerden alacağımız var, alamayınca gelirlerimiz azalıyor. Bu da genel toplamda yüzde 80'i buluyor, az bir tahsilattır. Bizim tahsilatımız yüzde 90 olacak ki, gelir giderler birbirlerini tutsun. Çünkü biz hastane parası, ilaç ve medikal parası ödüyoruz. Bazı kurumlar SGK'nın kendilerine haksız yaptığını ve ceza kestiğini söylüyor. İnanın biz bazen kendimize ceza bile ödüyoruz."