Deniz Akkaya'nın olmazsa olmazları

Deniz Akkaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla karantina günlerinde sağlıklı kalabilmek adına önerilerde bulundu.

Deniz Akkaya'nın olmazsa olmazları

Sağlığını korumak adına kereviz sayı suyu kürü yaptığını söyleyen Deniz Akkaya, bu konuda takipçilerine önerilerde bulunarak şunları yazdı:

"Corona virüsü izolasyon dönemi devam ederken… Covid 19 ile başa çıkmak, tanışmak zorunda kalırsak hızla ve hasarsız atlatmak için 2 olmazsa olmazımız var dostlar;

Hareket etmek zorundayız, bu su gibi bir zorunluluk bedenimiz için… Oksijen kapasitemiz daraldı, ister istemez daha çok yemeğe eğilim var. Sosyal medya sürekli bir tüketime şimdi de beslenme konusunda iteklemekte… ancak pozitif yönde değil… Vicdanım insanlari iyiye yönlendirme konusunda elini taşın altına koy demekte. Mümkünse balkon, teras, çatı veya bahçede nefesi ciğerlerimize kadar hissederek hareket etmemiz için sizi tekrar dürtüklemek isterim.

Diger konu beslenme; evet bir ekmek yapma sevdası gidiyor ama bizi bu dönem ve öncesinde koruyacak kollayacak olanlar proteinler, sebze ve meyveler… Bu dönemde tanıştığım kereviz sapı suyu kürü ile bundan sonra yola devam…

Aslen ben kereviz yemeğini hiç sevmem ancak suyunu özellikle sabah aç karnına saf olarak içmenin yararlarını internette okudukça çok etkilendim ve hemen katı meyva sıkacağımı sipariş ettim ve küre başladım.

14 gün oldu ve sizlere sonuçları açıklıyorum; Kabızlık, şişkinlik geçti, çok rahat uyumakta ve sabah bomba gibi kalkmaktayım, cildim pırıl pırıl oldu.

Şifa olmasını diliyorum herkese! Havalar ısındı, sağlıkla, daha güçlü, daha dirençli yeni versiyonlarımız ile hayata karıştığımız anlarda sabahları kereviz sapı sularımızı tokuşturmak ümidiyle…"

Konular Deniz Akkaya