Deniz Seki koğuş arkadaşını uğurladı

İstanbul'da Deniz Seki'nin koğuş arkadaşı olan aşiret 'hanımağası' Selma Sincar'ı cezaevi kapısında 500 kişi karşıladı. Sincar, bugün Kandıra Cezaevi'ne teslim olacak...

Deniz Seki koğuş arkadaşını uğurladı
Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre İstanbul Büyükada'da oğlu Sadettin Sincar'ı öldüren Gaffur Karaca'nın iş ortağı Sait Yılmaz ile şoförü Mustafa Yanbul'un öldürülmesi olayında, cinayete azmettirmekten 15 yıl ceza alarak tutuklanan Selma Sincar'a (70) cezaevi değişikliği sırasında aşiret uğurlaması yapıldı.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan Deniz Seki'yle aynı koğuşta bulunan ve cezaevinde yapılan etkinliklere Seki'yle birlikte katılan Sincar'ın, dün Kocaeli'ndeki Kandıra Açık Ceza İnfaz Kurumu'na nakli çıktı. Bir günlük izin hakkını kullanan Sincar, dün cezaevinden çıktınkan sonra Eyüp Sultan'a ziyarete gitti. Selma Sincar bugün, Kandıra'da Cezaevi'ne teslim olacak.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Cezaevinden çıkışında Sincar'a Mardin ve Kocaeli'nden gelen 500 aşiret üyesi, konvoyla eşlik etti. Nakil için geniş güvenlik önlemleri alındı. Cezaevinin müdürü, saldırı ihtimaline karşı Sincar aşireti mensuplarına 'Ekstra güvenlik önlemi alalım' teklifinde bulundu. Ancak aile 'Bir sorun olmaz' diyerek bu teklifi reddetti.

2014'TE YAKALANDI

Kesinleşmiş cezası olduğu için aranan Sincar, Eylül 2014'te yakalanarak cezasının infazı için cezaevine konmuştu. Sincar 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.