Deprem bölgesinden acı haberler geliyor

Elazığ'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

Deprem bölgesinden acı haberler geliyor

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'ne göre merkezüssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yaklaşık 30 saniye süren deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Elazığ'daki deprem, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman gibi çevre illerde de hissedildi. 

Habertürk'ün haberine göre Bakan Koca, depremde enkaz altından bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını belirterek “Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi” dedi.

Bakan Koca, depremden yaralı olarak kurtarılanların durumunun iyi olduğunu vurgulayarak, "Yaralıların hiçbirini kaybetmedik, kritik durumda yaralı yok" açıklamasında bulundu.

Bakan Koca sözlerine şöyle devam etti: "Enkaz altında 2 vatandaşımız olduğu düşünülüyor. Yaralı sayısı 1605, tedavisi devam eden 93 hastamız var. 18 yaralı yoğun bakımda. Yoğun bakımda tedavisi süren hastalarımızın durumu ciddi ve kritik değil. Enkaz altında kurtarılan hiçbir vatandaşımızı kaybetmedik. 45 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Elazığ'da sağlık hizmetleri boyutuyla özellikle şehir hastanemizin varlığı çok kolay hizmet vermemizi sağladı. Şehir hastanesinde 3 bin kişi hizmet veriyor. 2650 personeli Elazığ ve Malatya'da hizmet etmesi için planladık. Hem uçak hem ambulans helikopterimizi hazır tutuyoruz. 50 yataklı sahra hastaneleri kurmak için hazırlıklıydık. Hastaları Elazığ'dan sevk etmeden hizmet verdik. UMKE gönüllülük esasıyla çalışan en büyük kurum. İlk 6 saatte 800 personel organize oldu..."