Deprem, sigorta talebini patlattı!

Silivri merkezli depremde herkes önce yakınlarını sonra sigorta şirketlerini aradı. Hem DASK’ın ALO 125 hem de şirketlerde poliçe sayısı yüzde 30 arttı...

Deprem, sigorta talebini patlattı!

Türkiye Gazetesi'nden Canan Erarslan'ın haberine göre Merkezi İstanbul’un Silivri ilçesi olan 5,8 büyüklüğünde deprem büyük korku yaşattı. 17 Ağustos 1999’da yaşanan travmanın ardından tedbir almayan, sigortayı unutan, evlerini güçlendirmeyi ihmal eden milyonlarca kişi, 26 Eylül’de yaşanan depremle yeniden uyanış yaşadı.

Depremi yaşayanlar önce yakınlarının güvenliğinden emin oldu, sonra bir araya gelme telaşıyla sokaklara akın etti, ardından da evlerinin hasar görüp görmediğini incelemeye koyuldu. Bu sırada çoktandır unutup ihmal ettiğimiz deprem sigortası konusu yeniden ve biraz da pişmanlıkla gündeme geldi. Telefonlara sarılan binlerce kişi, Doğal Afet Sigortaları Kurumunu (DASK) arayarak deprem sigortası yaptırmanın yollarını aradı.

Sigorta talebinde yüzde 30’a varan artışlar yaşandığı belirtiliyor. Bu arada bazı sigorta şirketlerinin sigorta yapmayı reddettiği iddiaları da yayıldı. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu, böyle bir iddianın söz konusu olamayacağını söyledi. Eroğlu “Çünkü DASK bir havuz. Oradan doğradan sigorta yaptığı gibi, sigorta şirketleri ve acenteler de prim karşılığı DASK hizmeti veriyor. Yani sigorta şirketlerinin kaçınması için hiçbir sebep yok” dedi.

Depremin yaşandığı gün 250 bildirim yapıldığını, yeni sigorta yaptırılması için DASK’ın ALO 125 ve sigorta şirketlerine yoğun talep geldiğini söyleyen Eroğlu, büyük risk altında olan İstanbul’da, ortalama 133 lira olan DASK poliçesini almaya davet etti. DASK’ın sadece binayı deprem, depremin sebep olduğu tsunami ve yangına karşı güvence altına aldığını söyleyen Eroğlu, evdeki diğer değerler için konut sigortası, hayat sigortası ve araçlar için de kaskonun önemine dikkat çekti.