Deprem Suriye'yi de vurdu!

Suriye Sağlık Bakanlığı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından Latakya, Tartus, Hama ve Halep’in etkilendiği, yer yer yıkıntıların olduğunu duyurdu.

Deprem Suriye'yi de vurdu!

Suriye Sağlık Bakanlığı’nın resmi Telegram adresinden yapılan açıklamada, “Halep, Latakya, Hama ve Tartus vilayetlerinde 237 kişi hayatını kaybetti, 639 kişi de yaralandı. Depremin ilk anlarından itibaren Sağlık Bakanlığı acil yönetim heyeti toplanarak değerlendirme ve müdahaleye başladı. Sağlık Bakanlığı tüm valiliklerdeki kamu ve özel sağlık kuruluşlarını seferber etmiş olup, sağlık konvoyları valiliklerde yönetilerek etkilenen bölgelere gönderilmektedir” denildi.


ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Suriye Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Halep, Latakya, Hama ve Tartus vilayetlerinde 700 kişi yaralandı, 248 kişi öldü. Tüm valiliklerde kamu ve özel sağlık kuruluşları alarm halinde. Halep, Latakya ve Hama'ya 4 tır dolusu ilaç, cerrahi ve acil durum malzemesi gönderildi” denildi.

Suriye Sağlık Bakanlığı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından Latakya, Tartus, Hama ve Halep’in etkilendiği, yer yer yıkıntıların olduğunu duyurdu.

Suriye Sağlık Bakanlığı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 430’a yükseldiğini duyurdu.

Yaralı sayısı ise 1315 olarak güncellendi.

DHA (Demirören Haber Ajansı)