Derin Mermerci: Keyif için tasarım yapıyorum

Başarılı mimarlık öğrencilerine burs sağlayan bir sosyal sorumluluk projesinde yer alan Derin Mermerci, zaman zaman sırf keyif için tasarım yaptığını söylüyor...

Derin Mermerci: Keyif için tasarım yapıyorum

Mimarlık ve tasarım öğrencilerine burs sağlamayı amaçlayan, 'Geleceğin Mimarları' isimli sosyal sorumluluk projesinde yer alan Derin Mermerci; sosyal projeler, vakıf ve derneklerle ilgili düşüncelerini ve tasarıma bakışını anlattı:

GURUR DUYACAĞIZ

'Geleceğin Mimarları'; Berrin Yoleri'nin öncülüğünde ortaya çıkan bir sosyal sorumluluk projesi. Mimar Hakan Ezer'in bu proje kapsamında beni partneri olarak seçmesi ile bana da bu projede yer alabilme imkanı doğdu. Projenin güzel yanı; hak eden öğrencilerin yüksek öğrenimleri boyunca sürecek olması.

Hakan Ezer'le geliştirdiğimiz projeye; umut ve hedeflerde büyük düşünmeyi ifade eden 'Sky is the Limit' adını verdik.

Eminim ileride çok güzel işlere imza atacak bu genç mimarların, ortaya çıkartacakları işleri hep birlikte görüp gurur duyacağız. Yaratıcılıkları, emekleri ve vizyonları ile dünyamıza güzellik katan tüm mimarlara teşekkürler.

İçimdeki yaratıcı beni beslemek için bugüne kadar birçok kez takı ve kıyafet tasarlamışlığım var ama keyif için...

DERİN MERMERCİ: "HAYATIM BOYUNCA ÇALIŞMADIM" (HABER LİNKİ)

Hayvanlar için barınak yaptırıp kulübeler bağışlamakla iş bitmiyor. Bu gibi yerlerin bakımı, düzeni ve devamlılığı şart. Ben de elimden geldiğince bu işin peşinden gidiyorum. Şükürler olsun ki, çevremde de hayvanların çaresizliğine el uzatan birçok insan var. Zaten hayvan seven insandan zarar gelmez. Dolayısıyla bu merhametli, güzel insanlar; tüm insanlık adına uğraşıp çabalıyor.

DERİN MERMERCİ'NİN YARDIMLARI YERİNE ULAŞTI (HABER LİNKİ)

BASİT BİR 'LINE' ÇIKARABİLİRİM

"Moda tasarımcılığına el atmayı hiç düşünmedim. Kıyafet tasarlamak çok meşakkatli ve zor bir iş. Onca emek, saatler süren çalışmalar ve ortaya çıkarttığın koleksiyon... Bunlar çok büyük sorumluluk isteyen işler. "Ben çok zevkliyim, hadi bugün kıyafet tasarlayayım" diye ortaya çıkamazsın, daha doğrusu çıkmamalısın. Lakin, çevremde çok başarılı tasarımcı dostlarım var ve günün birinde onlar benden isterse; kendi tarzım doğrultusunda, çok basit bir line çıkarmayı düşünebilirim."

ŞERİF ERCAN / ŞAMDAN PLUS İNTERNET SİTESİ