Didem Soydan işine göre Türk veya Arnavut!

Türk mankenlere yer verilmediği için İstanbul Moda Haftası’na katılmayan Didem Soydan’dan ‘u’ dönüşü. Uzun süredir ABD’de olan model, orada ‘Türk’ yerine ‘Arnavutluk vatandaşıyım’ diyor.

Didem Soydan işine göre Türk veya Arnavut!
Takvim'den Halil Çilingir'in özel haberine göre geçtiğimiz yıllarda defilelerde genellikle yabancı mankenlerin tercih edilmesinin Türk mankenleri işsiz bıraktığını söyleyerek yabancı meslektaşlarını topa tutup Mercedes-Benz İstanbul Fashion Week'e katılmayan Didem Soydan'dan geri vites…

Kariyerine şu sıralar Amerika'da devam eden Soydan, bu söylemlerini çoktan unuttu. Hatta ünlü model, yurt dışındaki defilelerde daha çok tercih edilmek için de farklı bir yöntem buldu. Babası Arnavutluk göçmeni olan Didem Soydan'ın Amerika'da kendisini Türk değil Arnavutluk vatandaşı olarak tanıttığı öğrenildi.

Kariyeri uğruna aşkı Can Bonomo'dan ayrılıp Amerika'ya yerleşen Soydan, bu kez de Türk olmaktan vazgeçti. Didem Soydan'ın Türkiye'de doğup büyümesine ve T.C. vatandaşı olmasına rağmen Amerika'da kendisini Arnavutluk vatandaşı olarak tanıtması hayranlarının büyük tepkisini çekti.

'TÜRKÜM' DEMİYOR

Geçtiğimiz günlerde New York'ta düzenlenen bir partiye Donny Gleam adındaki ABD'liyle katılan ünlü mankenin Türk olduğundan hiç bahsetmeyip kendini Arnavut olarak tanıtması ise siyahi şarkıcının paylaşımıyla ortaya çıktı. Babası Arnavut göçmeni olan ancak İstanbul'da doğup büyüyen ve tüm şöhreti ile gelirini de ülkemizde sağlayan Didem Soydan'ın 'Türklük' inkarına bir anlam verilemedi.

KARİYER UĞRUNA

Soydan, kariyeri uğruna sadece 'Türk' olarak anılmaktan değil büyük aşk yaşadığı Can Bonomo'dan da vazgeçti. Ünlü model, Amerika'daki bir ajansla anlaştıktan sonra ünlü müzisyeni terk etti.

'ARNAVUTLUK KADINLARI'

Didem Soydan'ın yeni sevgilisi olduğu konuşulan Donny Gleam, Türk modelin de olduğu bu karenin altına "Arnavutluk kadınları" diye yazdı.

Didem Soydan işine göre Türk veya Arnavut!