Dikkat!.. Kanseri 'süpürüp' atıyor!

Hindistan mutfağının doğal şifa ve lezzet kaynağı olan maş fasulyesi, besin yoğunluğu, bitkisel protein, demir ve minerallerle doğal bir şifa kaynağı.

Dikkat!.. Kanseri 'süpürüp' atıyor!
Türkiye'de yer alan habere göre ülkemizde de sık tercih edilen sebzeler arasında olan maş fasulyesi, kalori, yağ ve sodyum açısından da oldukça zengin.

Üstelik kanserin de en büyük savaşçısı.

İşte maş fasulyesinin bilinmeyen faydaları:

- LDL olarak bilinen kötü kolesterolü azaltan maş fasulyesi, kalp krizi, felç gibi riskleri azaltarak kalp sağlığını korur.

- Anti-hipertansif etkisi ile maş fasulyesi, kan basıncının azalmasına yardımcı olur. Kan dolaşımını artırarak, vücudun kan dengesini korur.

- İçerdiği izolösin, lösin ve valin ile maş fasulyesi vejeteryanların bir numaralı protein kaynağıdır.
- Besin değeri oldukça yüksek olan maş fasulyesi, soğuk algınlığı, virüsler, tahriş, döküntülere karşı bağışıklık sisteminin doğal koruyucusudur.

- Vücutta detoks etkisi yaparak, sindirim sistemine yardımcı olur, kabızlığı önler.

- Düşük glisemik indeksli gıdalar arasında yer alan maş fasulyesi, TİP-2 diyabet hastalarının kan şekeri seviyelerini dengeler..

- A vitamini kaynağı olan maş fasulyesi, glokom, katarakt gibi hastalıklarla mücadele ederek göz sağlığını korur.

- Yüksek oranda amino asit içeren maş fasulyesi, kanser gelişimi ile mücadele eder. DNA hasarını önleyerek, tehlikeli hücre mutasyonlarını ortadan kaldırır. Antitoksidan kapastiesi oldukça yüksek olan maş fasulyesi, kanseri süpürüp atar.

- Alerjik reaksiyonlar ve astım tedavisine etkili sonuç verir.

- İçeriğindeki bakırla maş fasulyesi, cildi canlandırarak parlaklık verir. Ev yapımı peelinglerde kullanılabilir.

- Cildi koruması ve canlandırmasının yanı sıra maş fasulyesi, içerdiği bakırın yanı sıra; demir, kalsiyum ve magnezyumla, saç dökülmelerine karşı etkilidir.

- İçeriğinde bulunan lizin ile maş fasulyesi, uçuk oluşumunu engeller.


Maş fasulyesi, en çok salata olarak tercih edilir ve haşlanarak salatada kullanılır.