Dilan Çıtak Tatlıses: "Kariyer açısından şanssızım!"

İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak, 4 yıl aradan sonra müzik dünyasına geri döndü. Yeni single’ı “Maalesef”i çıkaran Çıtak, “Hayal ettiğim konumda değilim. Çünkü 28 yaşımda daha iyi bir yerde olabilirdim” diyor.

Dilan Çıtak Tatlıses: "Kariyer açısından şanssızım!"
Dilan Çıtak Tatlıses'in Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

Yeni single’ınız ‘Maalesef’ hayırlı olsun. Proje nasıl ortaya çıktı?

Biz ‘Maalesef’ten önce 5-10 tane sıfır şarkı üzerine stüdyoda çalıştık. Hiçbiri enerjimize uymadı. Bir yerde bir eksiklik olduğunu düşündük. Cover şarkıya önyargılıydım ama bu “Maalesef” farklıydı, sahne repertuvarımın baş şarkısıydı. Birçok mekanda da duyuyordum. Sonunda dedim ki “Recover yapacaksak bunu yapalım”... Hazırladık, servis ettik. Şu anda da güzel yorumlar alıyoruz.

15 yaşından beri şarkı söylüyorsun. Hayal ettiğiniz konumda mısınız?

Hayal ettiğim konumda değilim. Çünkü bence 28 yaşımda daha iyi bir yerde olabilirdim. Bu benim eksikliklerimden de kaynaklanmış olabilir, şanssızlıktan da. Kariyer açısından şanssız biriyim. Çok çabalamama rağmen önüme birtakım engeller çıktı. Bu engelleri aşmaya çalışırken zaman geçti. Bu yüzden geç kalmış olabilirim. Daha erken adım atabilirdim ama bunu şimdi yapabildim.

Genlerinde şarkı sözü yazıp beste yapma yeteneği de var mı?

Evet, bir anda ilham gelince ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. Hatta elimde çok sayıda şarkım var. Son çalışmamda Ceyhun Çelikten ile çalıştık ve onunla bestelerim üzerine çalışma kararı aldık. Son düzenlemelerini yapıp o şarkıları da hazırlayacağız.

Babamdan ötürü bir saygı var

İbrahim Tatlılses’in kızı olmanın güzel avantajları da vardır sanıyorum...

Büyük bir markanın kızı olduğunuz zaman ona duyulan saygıdan dolayı gördüğüm ayrı bir saygı oluyor. Ben kendi duruşumdan dolayı saygıyı hak edeceğimden eminim ama İbrahim Tatlıses’ten dolayı ayrı bir saygı duyuluyor.

ARABESK SÖYLERKEN RAHAT DEĞİLİM

Arabesk şarkı söyler misiniz?

Ben arabesk dinlemeyi çok seviyorum ama söylerken kendimi rahat hissetmiyorum. Okulda öğrendiklerim daha başka. Daha batı formunda okuyorum, yeteneğimi de öyle geliştirdim. İleride arabesk şarkı söylersem de, yine kendi tarzımda söylerim.
Konular Röportaj