Dişlerinizi ezbere beyazlatmayın!

Diş Hekimi Erce Beleçoğlu “Herkes bembeyaz dişleri olsun ister. Ancak eğer diş renginizden memnun değilseniz, beyazlatma işleminden önce sararmanın sebebini öğrenmeniz gerekir” diyerek uyardı.

Dişlerinizi ezbere beyazlatmayın!

Türkiye Gazetesi'nden Ziyneti Kocabıyık'ın haberine göre diş renginin genetikten, kullanılan ilaçlara ve tüketilen gıda maddeleri gibi farklı etkenlere bağlı olduğunu söyleyen Diş Hekimi Erce Beleçoğlu “Herkes bembeyaz dişleri olsun ister. Ancak eğer diş renginizden memnun değilseniz, beyazlatma işleminden önce sararmanın sebebini öğrenmeniz gerekir” dedi.

Anne karnında bebeğin dişlerinin oluşması aşamasında kullanılan ilaçlar, annenin geçirdiği hastalıklar, beslenme alışkanlıklarının diş renginde etkili olduğunu belirten Beleçoğlu “Genellikle bu problemlerin çözümü beyazlatma uygulaması ile mümkün değildir. Genetik de diş renginin oluşmasında etkilidir. Dişlerin sararmasında en çok dış etkenler rol oynar. Çok çay ve kahve tüketmek, sigara içmek, bazı ilaçlar, aşındırıcı ve boyayıcı bazı yiyecekler, kanal tedavisi, asit ve travma sonucu oluşan çiziklerin koyulaşması diş rengini etkiler. Yaşlanma da diş renginin sararmasına ve canlılığını kaybetmesine sebep olur” diye açıkladı.