Diyabet hastalarına hayati ikaz!...

Zonguldak Diyabet Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu, diyabetli hastaların normal insandan 10 sene fazla yaşam şansı bulunduğunu kaydetti.

Diyabet hastalarına hayati ikaz!...

Zonguldak Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu, diyabetin ömür bir süren bir hastalık olmadığını belirterek, diyabetli hastaların normal insandan 10 sene fazla yaşam şansı bulunduğunu kaydetti Terzioğlu, diyabet hastalarına yönelik uyarılarda bulunarak, diyabetin ömür boyu süren bir hastalık olarak görülmemesini istedi.

Diyabetin bir yaşam tarzı olarak benimsenmesini isteyen Terzioğlu, “Diyabet ömür boyu süren bir hastalık değil, bir yaşam tarzıdır. Bununla yaşamayı öğrenmeliyiz. Öğrendikten sonra çok daha güzel yaşam sürebiliyoruz. Diyabet hastasının kendisine dikkat ettiği zaman normal insandan bir 10 sene daha fazla yaşam şansına sahip, bilim adamlarının tespiti bu yönde. Çünkü yemesi, içmesi, gezmesi, eksersizi, ilaç kullanması düzenli olduğu için daha uzun yaşabiliyorlar” dedi.

Diyabet hastalarına yönelik her fırsatta eğitim seminerleri düzenlediklerini de belirten Terzioğlu, her ay bir eğitim semineri organize etmeye çalıştıklarını kaydetti. Tüm diyabetlileri eğitim seminerlerine davet eden Terzioğlu, şöyle konuştu: “Diyabet olmayanları tespit etmek ve diyabet olanlara hastalık ile ilgili bilgi vermek amacıyla bu derneğimizi kurduk. Eğitimler de bilgiler verdiğimiz gibi, toplantılarda birlik, beraberlik ve kaynaşma imkanı da oluyor. Ayrıca hastalığını yeni öğrenen kişi, hasta olduğunu düşünerek, psikolojik olarak hastalığa yenik düşebiliyor. Ama o seminerde kalabalık, hastalık diyabet topluluğunu görünce, bunun yaşam tarzı olduğunu öğreniyor, yeniden hayata tutunuyor."