Doğadan gelen güzellik

Doğadan gelen güzellik

Doğadan gelen güzellik

El değmemiş hali ile en iyi güzellik uzmanı olan doğada yetişen, bazı doğal meyve ve ürünlerin yer aldığı kremler veya evde kendi yapacağınız maskeler, uygulamalar, özü itibarıyla cildi sıkılaştırarak, yaşınızdan daha genç görünmenizi sağlar.

Isırgan, cildi elastiki ve daha pırıltılı hale getiren özelliği ile şimdilerde kadınların en değerli doğal kozmetiği oldu. Isırgan tohumlarından elde edilen yağ adeta gençlik aşısı gibidir. Cilde sürüldüğünde derhal emilir, düzenli kullanıldığında ise taze bir doku oluşturur. Bazı fiziksel sorunlarda iyileştirici yönleri ile bir ’yeşil altın’dır ısırgan...

Yaşlanmaya karşı etkili olan bu bitki içinde antioksidanlar, mineraller ve vitaminler mevcut. Cildi uyaran, hücreleri yenileyen bir özelliği var. Bizim bu konuda yaptığımız bir çalışma bulunuyor: Doğal anti-kırışıklık etkisi bulunan bu bitkinin tohumlarından elde ettiğimiz sıvı, AHA maddesi içerdiği için, düzenli kullanımda çok olumlu gençleştirici sonuçlar kazandırıyor. Güzellik sektöründe birçok doğal kremin özünde ne var diye araştırırsanız, içinde ısırgan özü veya yağı olduğunu göreceksiniz.

Isırganın yağı veya bitkisinin suyunu kullanırsanız, pahalı şampuanlara almanıza gerek kalmayacak. Tohumundan elde edilen birkaç damla yağı ile saça 15 gün boyunca yaptığınız masaj, hem dökülmeleri önler, hem uzatır hem de parlak hale getirir. Fakat nerede ve nasıl üretildiği önemlidir. Soğuk sıkım olarak elde edilmiş olmasına ve üretiminde ekolojik yöntemlerin kullanıldığına dikkat edin.

Kuşkonmaz mucizesi
Bu bitkinin de gençleştirici özelliği bulunuyor: Yeni cilt hücreleri oluşturur, solgun teni canlandırır, çil ve yaşlılık lekelerinin oluşumunu önler. Son derece zengin vitaminlere sahip olan kuşkonmaz, bedenin derisini de ipek ve kadifemsi yapar. Kadınlık hormonu östrojenin oluşumunda rol oynar.

Kuşkonmaz suyunun, peeling için mükemmel bir malzeme olduğunu da hatırlatmak gerekir. Derinin sertleşmesine izin vermez. Vücudun ihtiyaç duyduğu birçok minerali barındırır. Saçları da güçlendirerek tellerini kalın, parlak hale getirir.

Kuşkonmazla yapabileceğiniz doğal kürler:
* Püresine birçay kaşığı zeytinyağı ilave ederek yüzünüze maske olarak kullanabilirsiniz.
Kuşkonmazları ayıkladıktan sonra yıkayarak küçük demetler halinde bağlayıp, kaynar suda iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Süzerek sudan çıkartın. Beyaz kısımlarını kesip attıktan sonra yeşil bölümlerini ezerek iyice yumuşatın. Üzerine zeytinyağı ilave edip yüzünüze sürün. 15 dakika sonra yıkayın.

* Ayrıca taze olarak kestiğiniz bir parça kuşkonmazı, ince dilim olarak göz altına uygulayabilirsiniz. 5-6 günlük uygulamadan sonra gözaltı şişliklerinizin yok olduğunu göreceksiniz.

Mango püresiyle yüz maskesi
Tropikal bir meyve olan mango, cildi nemlendirir ve ince kırışıklıkları başarıyla giderir. Hücreleri yeniler ve pürüzsüz bir cilt için yardım sağlar. Bir mangonun yarısı güzellik için yeterlidir. Mango meyvesini ezip karıştırın, püre haline getirin, içine 2 çay kaşığı saf zeytinyağı ekleyin ve yüzünüze maske olarak sürün. 20 dakika sonra gül suyu ile silin.

Buğday maskesi ile sarkma ve kırışıklıklara çözüm
Doğal buğday unu sadece ekmek pişirmek için değil, iyi bir cilt maskesi olarak da şahane bir üründür. Vitamin ve mineral tuzlarının yanı sıra, antioksidanlar da barındırır. Sarkma ve kırışıklara etkilidir. Bir kaşık, işlenmemiş buğday ununu bir kaşık süt ile karıştırın, iyice sıvımsı bulamaç haline getirin. Bu karışımı haftada iki kez maske olarak yüze uygulayın. Kuruyunca yıkayın ve doğal bir nemlendirici krem sürün.


Konular Güzellik