Dolandırdığı mağdurlara 'enayi' diyen sanığa 14 yıl hapis cezası!

Adana'da gazeteye verdiği iş ilanıyla 5 bin kişiyi dolandırdığı ileri sürülen ve yakalanınca "Bu kadar enayi varsa ben ne yapayım" diyerek kendini savunan sanık, 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dolandırdığı mağdurlara 'enayi' diyen sanığa 14 yıl hapis cezası!

İHA'nın haberine göre Adana'da gazeteye verdiği iş ilanıyla 5 bin kişiyi dolandırdığı ileri sürülen ve yakalanınca "Bu kadar enayi varsa ben ne yapayım" diyerek kendini savunan sanık, 273 yıl hapis cezasıyla yargılanırken dolandırdığı şahısların zararını giderme sözü verip serbest kaldıktan sonra vaadini yerine getirmeyince, 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İddiaya göre cezevinden firar eden Mehmet C. (37) ulusal gazeteye "Dolgun maaşla kapıcı, temizlikçi, şoför, hizmetli" aranıyor diye ilan verdi. Bunun üzerine çok sayıda işsiz vatandaş Mehmet C.'nin açtığı büroya gelerek başvuruda bulundu. Mehmet C. kapıcılık başvurusu için 75 TL, şoförlük başvurusu için 50 TL, temizlikçi başvurusu için 25 TL ve hizmetli başvurusu için 20 TL aldı. Ancak aradan 1.5 ay geçmesine rağmen vatandaşlar bir türlü vaat edilen işe giremedi.


Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan 32 kişi, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Büro Amirliği'ne şikayette bulundu. Şikayet üzerine polis, Seyhan ilçesinde ufak bir büro kuran Mehmet C.'yi (29) bürosunda gözaltına aldı. Zanlının evinde arama yapan polis binlerce iş başvurusu belgesi buldu.